www.car.cz
 

Martin Tlustý vede před Poznaní v divizi 2
     18.7.2008 21:37 - Vladimír Rožánek


Jasným králem okruhových závodů divize 2 se letos stal Hamad Al Fardan z Bahrainu. Tento bahrainský korunní princ se v republikovém mistrovství objevil spolu s dalšími úcastníky rakouského Austria Formel F3 Cupu. Suverénně zvítězil v prvních dvou kláních na autodromu v Mostě. Jeho technika Dallara 307 Mercedes znamenala jediné, že nejnovější technice nikdo jiný nemohl konkurovat.

Ovšem ne všechny závody se letos pojedou společně jako naše a rakouské mistrovství. Tak tomu bylo i při druhém závodním víkendu Czech Coal Trophy, jehož jsme byli svědky v Červnu. Tam pro změnu zvítězil David Palmi s formulí Renault a polovič body z druhého závodu, kterého se již neúčastnili Slovinci, odvezl konečně David Kostruh s prototypem francouzské výroby Norma M20 Honda CN. Na svou šanci čekal dlouho, ale z vrchařských závodů není přechod na rychlé okruhy jednoduchý. Závodníci si zkoušejí různá nastavení podvozku a objevují nové a nepoznané možnosti vozu. V pořadí divize 2 však vede jiný mladý jezdec s formulí Renault. Martin Tlustý zatím žádný závod divize 2 nevyhrál, ovšem jeho pravidelné bodování na předních místech mu přineslo celkově 23,5 bodu, a tak na něj kouká o stupínek výš i Al Fardan. Třetí a čtvrté místo patří týmovým kolegům z Palmi Motorsport. David Palmi a Jakub Horák letos dokazují, že s formulemi Renault se velmi dobře závodit, a to za relativně levné peníze.
replica watches

Stejně bodů, jako Jakub Horák, i jediný muž s prototypem David Kostruh, ale díky skóre zůstává pátý a svou další šanci bude mít v Poznani, která bude snad až na jezdce z Palmi Motorsportu, kteří tu jeli vloni Interserii, dost neznámou. Rekord okruhu drží právě jeden z úcastníku Interserie - Rakušan Peter Milavec s vozem Lola T92/50 Cosworth F1. Právě Interserie pojede v Poznani také, takže konkurence být velká. Mož uvidíme Interserii i u nás o víkendu kamionů, ovšem o tom až jindy.

Sedmé a osmé místo v divizi 2 patří potom Jiřímu a Milanovi Svobodovým, kteří jezdí s Dallarou STV, stejně tak, jako jejich týmová kolegyně Edita Prášková, ž patří desátá příčka za Polákem Kochaňskim, pro kterého však domácí trať v Poznani znamená drobnou výhodu.

Pořadí MMČR na okruzích v divizi 2 před Poznaní:

1. TLUSTÝ Martin CZ TL Motorsport Renault FR 23,5

2. AL FARDAN Hamad BAH Franz Woess Racing Dallara 307 Mercedes 20

3. PALMI David CZ Palmi Ivo Formule Renault 18

4. HORÁK Jakub CZ Palmi Ivo Formule Renault 16

5. KOSTRUH David CZ Speedmaster Racing Team, s.r.o. Norma M20 16

6. TILLER Patrick A Jenichen Motorsport Dallara 304 Opel 8

7. SVOBODA Jiří CZ J.S.C. Racing Pelhrimov Dallara STV 302 8

8. HERNDLHOFER Bernd A Franz Woess Racing Formule Renault 6

SVOBODA Milan CZ J.S.C. Racing Pelhrimov Dallara STV 302 6

10. KOCHANSKI Maurycy PL Kochanski Maurycy Dallara F395 Honda 3

11. PRÁŠKOVÁ Edita CZ J.S.C. Racing Pelhrimov Dallara STV 301 1

KIRCHDOERFFER Remy F Kirchdoerffer Remy Renault FR 2000

GRADOWSKI Bartosz PL Gradowski Bartosz Estonia

KLINGER Wolfgang A Klinger Wolfgang Dallara 304 Opel

STRIEBIG Remy F Striebig Remy Renault FR 2000

STRIEBIG Gregory F Striebig Gregory Renault FR 2000

SZLAWSKI Cezary PL Szlawski Cezary Reanult Tatuus

HABJAN Mateusz SLO AK Plamtex Sport ADAC Formel Junior

MARINSEK Jaka SLO AK Plamtex Sport ADAC Formel Junior

Vláďa Rožánek

MMČR divize 2


 
 
Fotogalerie:   Formule a prototypy z D2 a D3 v Mostě © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose