www.car.cz
 

WSBK – Patrik Vostárek vyhrál závod Superstock 600 .
     20.7.2008 06:27 - Jirka Navrkal


Dalším výborným úspěchem skončil pro Patrika Vostárka z týmu Imtermoto Czech  závod na domácí trati v Brně . Závod Vyhrál a další Čech Ondřej Ježek obsadil 7. místo.

 

 

Již od pátečních tréninků dával všem najevo Patrik Vostárek  , že nemyslí na nic jiného než na vítězství v domácím závodě třídy Superstoctock 600. Tréninky jasně opanoval a z náskokem více jak jedné vteřiny si zajistil nejvýhodnější pozici pro sobotní závod . V trénincích se dařilo a dalším dvěma českým zástupcům , když třetím časem si zajistil start do závodu z první řady Michal Šembera a z druhou řadu si vybojoval domácí Brňan , startující na divokou kartu Ondra Ježek..

 

   Závod byl vypsán na 8. okruhů a hned od startu se ujal vedení Patrik Vostárek  pronásledován svým největším soupeřem Francouzem  Bázem na Yamaze. Tato dvojice si vybojovala před zbytkem startovního pole až 13- ti  vteřinový náskok a všem bylo jasné že právě tito jezdci si to rozdají o vítězství. V předposledním kole Báz  na chviličku vystřídal Patrika Vostárka ve vedení  ale hned v další zatáčce si Patrik vybojoval svoji vedoucí pozici zpět a tu si udržel až do cíle a potřetí v řadě stanul na nejvyšším stupínku na stupních vítězů třídy Superstock 600 . Na druhém místě skončil zatím vedoucí jezdec seriálu Báz na Yamaze a na třetí místo vybojoval Rea na Yamaze.

 

Na skvělém sedmém místě závod dokončil domácí Ondra Ježek na Kawasaki , když se po celý závod pohyboval ve skupině která bojovala o třetí místo. Smůlu měl Michal Šembera , kterého zradila jeho Honda a musel pro technickou závadu svého stroje odstoupit.   

 

Patrik Vostárek se tímto vítězstvím přiblížil v celkovém hodnocení na vedoucího Báze na rozdíl 7. bodů..

 

Další program z pohledu českého fanouška v neděli 20.7.2008 v Brně při WSBK 2008

 

SUPPERSTOCK 1000 : závod 10:40 hod.

Do zítřejšího závodu bude startovat z. 12. místa na startovním roštu Matěj Smrž z MS Racingu na motocyklu Honda CBR1000RR. A 23. pozici si v tréninku vybojoval Michal Drobný na Hondě z týmu Intermoto Czech.

 

SUPPERSPORT : závod 13:20 hod.

Z 9. místa bude startovat do závodu kolega Patrika Vostárka v týmu Intermoto Czech francouz Metheu Lagrive

 

SUPERBIKE : 1.závod 12:00 – 2. závod 15:30 hod.

Náš Jakub Smrž po výborných trénincích odstartuje z nejlepšího letošního místa na startovním roštu, když si v Superpole zajistil 8. místo. Dalšími domácími jezdci ve startovním poli budou na 27. místě Jiří Dražďák na Hondě a na 30. místě Miloš Čihák na Suzuki. Pole position si pro tento závod vybojoval Australan Troy Bayliss na tovární Ducati.

 

zpracovali : Jiří Navrkal , Jaromír Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK-Brno 2008 - Češi při ME Superstock 600 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose