www.car.cz
 

Voda na trati přinesla medaili pro posádku MM Racing !!!
     19.7.2008 21:05 - tisková zpráva


Největším nepřítelem pro všechny byl déšť. Rozmary počasí trápily jezdce hned při startu prvního závodu, kdy začalo hustě pršet. Martin Matzke startoval z druhého místa, které udržel až do doby, kdy vyjel Safety Car. Na trati totiž došlo k těžké havárii vozu Ford GT a Safety Car kroužil více jak dvacet minut.

Posádka Vojtěch–Lacko vybojovala šestou pozici. Polovina týmů využila Safety Car k povinnému střídání, a tak bylo v boxech opravdu plno. Obě posádky MM Racing střídali současně. Jiří Skula, který jel jako druhý, měl problém s vyjetím ze zastávky, protože byl zablokovaný na výjezdu Astonem z vedlejšího boxu. Závod ale nakonec dojel na výborném třetím místě.

„Po vystřídání jsem musel čekat, až u vedlejšího boxu udělají místo. To mě zdrželo, ale mám velikou radost, že jsem byl s Martinem opět na bedně,“ dodal Jiří Skula po závodě.

Druhá posádka Lacko-Vojtěch dojela na dobrém devátém místě. „Jel jsem jako první. Po startu to bylo docela pestré. Nebylo nic vidět v oblaku vody. Získal jsem jednu pozici a snažil se dostat před další vozy. Po třech kolech byla vyvěšena žlutá vlajka zrovna ve chvíli, kdy jsem dokončoval předjíždění a na to jsem bohužel i doplatil.

Dostali jsme penalizaci, průjezd boxem, a to nás na konci závodu posunulo o několik pozic dozadu. Jinak se mi ale s Corvettou jelo dobře, rychle jsem si zvykl,“ řekl jinak zklamaný Jezdec Štěpán Vojtěch. Komisaři bohužel jeho předjíždění posoudili jako přestupek, i když to tak nebylo, což potvrdil i záznam z onboard kamery.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Estoril 2008, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose