www.car.cz
 

Pro Jirku Janáka na Hockenheimu nakonec jedenácte místo a šest bodů
     20.7.2008 21:16 - tisková zpráva


Slunečná neděle odstartovala hlavní klání Porsche Mobil 1 Supercupu půl hodiny před polednem. Na piloty čekalo 14 kol po 4,5 km německé trati. Po dvou nulových bilancích z předcházejících závodů, si na Hockenheimu Jirka Janák alespoň částečně polepšil bodové skóre.

Za jedenácté místo, které si vysloužil dravou jízdou po startu z patnáctky, zinkasoval šest bodů. Není to sice mnoho, ale vzhledem k okolnostem, jenž provázely i tento závodní víkend, není důvod na nespokojenost. „Jsem rád, že jsem dnešní závod dokončil. Po té prozatímní letošní smůle je 11. místo celkem dobré. Samozřejmě, že jsem chtěl víc, ale vzhledem k 15. startovní pozici to nebylo jednoduché.

Start mi tentokrát moc nevyšel, ztratil jsem jedno místo, ale v prvním kole jsem si ho vybojoval zpět. V první půlce závodu jsem hodně zápasil s autem, bylo strašně nedotáčivé. Po závodě jsme zjistili, že jsme jeli špatné tlaky v pneumatikách. V druhé části závodu bylo auto naopak perfektní. Zajížděl jsem rovnocenné časy s nejrychlejšími, ale má ztráta už byla velká. Každopádně jsem rád za body a hlavně za dokončený závod,“ poznamenal Jirka.

Ziskem šesti bodů si Jiří Janák polepšil o jedno místo v průběžném hodnocení jezdců a posunul se na 16. příčku. Další možnost vylepšit si zatím ne příliš optimistické umístění, bude mít český závodník již o dva týdny, kdy se celé dění Porsche Mobil 1 Suspercupu přesune do Maďarska na okruh Hungaroring.

Pro Jirku to však ani zdaleka neznamená, že ho čekají čtrnáct dní volna. Příští týden ho totiž itinerář závodů Porsche Carrera Cupu „posune“ o několik kilometrů dál – na německý okruh Nürburgring.

PR


 
 
Fotogalerie:   Porsche Cayman Cup při WTCC Brno 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose