www.car.cz
 

Rosina na domácí pezinské Babě udělal z Šenkýřova BMW M3 GTR totální šrot
     23.7.2008 11:42 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport na pezinské Babě s jedním vozem na odpis

Se třemi vozy BMW M3 GTR startoval na Babě brněnský tým Šenkýř Motorsport. Závod, poznamenaný častými změnami počasí, přinesl pro tým velký bodový zisk v podání vynikajícího druhého místa Petra Líbala v kategorii E1, ale také velké škody po totální havárii Miroslava Rosiny ve druhé závodní jízdě.

V té Rosina ve značné rychlosti vylétl po smyku dolů ze silnice, kde se jeho BMW M3 GTR po asi 50m zastavilo o strom. Jezdec naštěstí zázrakem vyvázl nezraněn a po krátké lékařské kontrole se znovu připojil k týmu.

„Jsme všichni moc šťastní, že je Miroslav v pořádku. Jel jsem hned za ním a když mě v místě havárie zastavili červenou vlajkou a viděl jsem, jak daleko v lese auto je, měl jsem o něj velký strach. Nevíme, jaký byl důvod jeho smyku, každopádně z Fordu jezdce Rajnohy, jedoucího před Miroslavem unikal olej, takže je možné, že uklouzl na něm,“ poznamenal po závodě šéf týmu Robert Šenkýř.

Právě Šenkýř také v závodě startoval, i když v jeho případě se jednalo po odchodu na okruhy o ojedinělý start.“Do opravné jízdy jsem již nenastoupil. V tomto seriálu mi o nic nejde a v tu chvíli jsem se chtěl přesvědčit, že je Miroslav v pořádku a na další jízdu jsem již neměl pomyšlení. Jeho auto je na odpis, po prvním ohledání jsme nenašli nic, co by zůstalo použitelné. Praskla dokonce i nádrž a sedačka. Uvidíme,až začneme rozdělávat, ale škody jsou značné,“ dodal ještě Šenkýř.

Havárie podstatně komplikuje další plány týmu, který již ve středu odjíždí na další okruhové závody do Polska. Tohoto i dalšího závodu za čtrnáct dní v Mostě se bohužel nebude moct zúčastnit letošní stálá posádka Líbal, Braun, ve sprintových závodech potom odhlásíme Marka Frieda.



Tisková zpráva Šenkýř Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Baba 2008 a šrot z BMW týmu Roberta Šenkýře, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose