www.car.cz
 

Třetí příčka pro Osellu PA20S Petra Vítka na slovenské Babě 08
     25.7.2008 09:41 - tisková zpráva


AZ pneu racing team veze z pezinské Baby třetí místo ze skupiny C

ME, MMČR – Slovakia Matador, Pezinok – Baba: 19.–20. 7. 2008
Čtvrtý podnik MMČR v závodech automobilů do vrchu se přestěhoval na pezinský kopec „Baba“, kde se pod tradičním názvem Slovakia Matador jel další závod, který byl také započítáván do seriálu ME. Závodní trať vede od kamenolomu u Pezinku na horský přechod Baba, její délka je 5,1 km a převýšení činí 280 m.

Při podniku ME je sobota tradičně vyhrazena pro tréninkové jízdy a samotné vyvrcholení podniku Slovakia Matador 2008 se konalo v neděli dvěmi závodními jízdami. Letošního závodu na pezinském kopci se zúčastnilo 143 klasifikovaných účastníků. AZ pneu racing team přivezl na slovenskou Babu pouze své dva závodní vozy – Osellu PA20S jezdce Petra Vítka a Národní formuli Delta III, kterou opět pilotoval Jakub Vonšák.

Sobotní ráno naznačovalo, že bude polojasné až slunečné počasí a to se také vyplnilo, takže se obě tréninkové jízdy odjely na suchých pneumatikách. První tréninková jízda skočila smolně pro Petra Vítka, když jeho Osella náhle „ztichla“.

Naštěstí se ukázalo, že jde o zničený potenciometr na sání motoru, takže po jeho výměně již Petr se svou Osellou mohl nastoupit do odpoledního druhého tréninku, kde si časem 2.16,970 zajistil 13. místo v absolutním hodnocení a třetí pozici ve skupině C za Lanfranco Evansem a Davidem Kostruhem. Jakub Vonšák absolvoval celkem bez větších problémů obě tréninkové jízdy, když ve druhé zajel čas 2:42,988 a dokázal se polepšit proti prvnímu tréninku o 1,809 sekundy.

Závodnické depo se probudilo do promoklého nedělního rána a bylo všem jasné, že zamračené nebe hrozilo kdykoliv znovu deštivou přeháňkou, což je pro závody do vrchu velice nepříjemná záležitost, protože jde vlastně o loterii. Kdo stihne odjet svou závodní jízdu na suchu, má výhodu, a kdo již na mokru, má smůlu.

První závodní jízda skupiny C, kde startoval mezi sedmi účastníky také Petr Vítek, se jela již na mokré trati. Na startu nepatrně mrholilo, ale v závěrečné části trati již pršelo. Petr Vítek se s nástrahami závodní trati „popral“ dobře a po první jízdě se usadil na třetí pozici skupiny C. Svým časem 2:18,935 ztrácel na druhého Lanfranco Evanse pouhých 1,124 sekundy a na vedoucího Davida Kostruha 2,041 sekundy.

Do druhé závodní jízdy závěrečná část závodního pole startovala již za deště a bylo opravdovým uměním „krotit“ tyto silné stroje skupiny C a formule 3000. Deštivé počasí opravdu zamíchalo startovním polem, ale to se netýkalo Petra s Osellou, který si s přehledem pohlídal svou vybojovanou třetí pozici z první jízdy. Ostatní účastníci skupiny C se museli připadat jak na houpačce, protože déšť pořadím pěkně zamíchal.

Jakub Vonšák při svém dalším závodním víkendu dokázal absolvovat obě závodní jízdy a vyhrál skupinu Národní formule.

Výsledky závodu ME a MMČR skupiny C:
1. Lanfranco Evans (ITA) (součet časů 4:50,912), 2. David Kostruh (5:00,925), 3. Petr Vítek (5:08,493), 4. Graziano Mamprin (ITA) (5:22,354), 5. Luciano Sio (ITA) (5:52,508), 6. Lionel Champelovier (FRA) (6:07,922), 7. Gianni Cestano (ITA) (6:10,924) a 8. Miloš Beneš – nedojel.

Další závod MČR se bude konat 2.–3. srpna ve Vsetíně pod názvem „Valašský klobúk“ a samozřejmě AZ pneu racing team zve všechny příznivce závodů automobilů do vrchu na tento závod.

Tisková zpráva AZ Pneu Racing Teamu,
v Brně 24. července 2008 -milans-


Průběžné pořadí MMČR skupiny C
po 7 závodech (po Dobšiné - SK)
1. Kostruh David 120 b. 1/1
2. Vítek Petr 30 b. DNS
3. Burian Vladimír 24 b. -
4. Erich Oppinger (A) 15 b. -
4. Doubek Vladimír 15 b. -
5. Nicolas Brebson (A) 10 b. -
* Tabulka nezohledňuje závod na Babě, pro nejasnosti samotného FASu na bodování v této motoristické disciplíně.

p.s. Průběžné informace najdete také na:  www.ag-motorsport.cz


 
 
Fotogalerie:   ME do vrchu na Pezinské Babě fotili Tonda a Pavel Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose