www.car.cz
 

Matějovský v Anglii bez bodů kvůli prasklé pneumatice
     26.7.2008 20:55 - tisková zpráva


26. 7. 2008, Brands Hatch, Anglie -

V sobotu 26. 7. 2008, krátce před polednem, se konala na anglickém okruhu Brands Hatch kvalifikace pro již čtvrtý podnik seriálu SEAT LEON EUROCUP 2008. Michal Matějovský z týmu SUNRED-BRT zahájil spolu s téměř třemi desítkami jezdců své účinkování v Anglii však již v pátek, kdy se na okruhu v Brands Hatch konaly v odpoledních hodinách dvě volné tréninkové jízdy.

V nich se Michal dosaženými časy umisťoval zhruba v polovině pole jezdců. Sobotní kvalifikaci na rozjezd zahájil na starších pneumatikách, v polovině časového limitu pro kvalifikační jízdy však přezul na nové pneu a hned se vyhoupl k desítce nejlepších jezdců a nakonec časového limitu, vymezeného pro kvalifikační jízdy, skončil na 13. místě s časem 1.35:923.

V sobotním závodě tak startoval ze sedmé řady startovního roštu. V závodě, který byl odstartován krátce před šestnáctou hodinou místního času, Michal velmi dobře odstartoval. Bojoval s celou řadou jezdců a pohyboval se na hranici první desítky, až do osudného devátého kola, kdy mu praskla levá přední pneumatika. Pak už se v závodě, který se jel na 14 kol, samozřejmě pokračovat nedalo.

„Trať je kopcovitá a hodně těžká. Páteční volné tréninky jsme jeli na zkrácené trati malého okruhu, ale dnešní kvalifikace i závod se už konaly na velkém, 3703 m dlouhém, okruhu. Řada závodníků předčasně skončila, mnozí ze stejného důvodu jako já. Mrzí mne to o to víc, že někteří z těch, se kterými jsem v prvních kolech bojoval, skončili nakonec na bodovaných místech.“ řekl po závodě Michal Matějovský.

Sobotní závod vyhrál Ir Eoin Murray, druhý skončil Angličan James Nash z týmu SUNRED a na třetím místě dojel Francouz Jan Marie Clariet. Druhý závod 4. podniku SEAT LEON EUROCUP se koná v neděli 27. 7. 2008 a vysílá jej opět TV Eurosport2, tentokrát ze záznamu v 19.30 hodin.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   MM Racing s novými tvářemi a s bronzy v Assenu 2008, foto týmu Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose