www.car.cz
 

V neděli přidal tým BRT v Poznani k sobotnímu zlatu stříbro ze sprintu
     27.7.2008 22:16 - tisková zpráva


POlské sobotní zlato doplnilo nedělní stříbro pro BRT

 

Poznaň 27.7. 2008

 

Nedělní sprintový závod na „Toru Poznan“  přinesl Bohemia Racing Teamu další body do mistrovské tabulky za druhé místo, které vybojoval Tomáš Kostka. Patnáctikolový závod bohužel po nezaviněné havárii nedokončil Milan Maděryč. I tak ovšem s výsledky polské mise panuje ve stáji spokojenost. 

 

Kostka startoval do spritového závodu ze druhého místa po dopoledním kvalifikačním finále. Tomáš Enge na konkurenčním mercedesu z DTM zúročil své zkušenosti i dokonalou znalost zdejší trati a připravil jezdce BRT o Pole Position ze soboty. Po letmém startu také expilot F1 vyrazil raketovým tempem vpřed a Kostka se snažil po celou dobu vytrvale stíhat ze druhé pozice.

 

 Hůře se vedlo Milanu Maděryčovi, který startoval ze třetí řady. Naprosto nevybíravě ho totiž ještě v první polovině závodu atakoval Slovák Liedl na Audi TT, když nedobrzdil a Maděryč, s autem poškozeným zepředu i zezadu, musel odstoupit.

 

„Pochopitelně z toho byl Milan hodně rozmrzelý. Liedla potrestali sportovní komisaři, ale Milanovi to už ztracené body vrátit nemůže. Poté, co se v sobotu z důvodu strategie vzdal své účasti ve tříhodinovce, zůstal tedy bez bodů i dnes a je to velká škoda, jenže tohle je prostě motorsport,“ konstatoval manažer BRT Petr Najman.

 

Celkově ovšem polské vystoupení celé stáje ohodnotil jako vydařené a přínosné. „Získali jsme nové zkušenosti a Tomáš Kostka si udržel vedení v průběžném bodování mistrovství republiky ve sprintech i vytrvalostních závodech,“ dodal.     

 

V týmových dílnách se nyní bude muset hodně zapracovat na poškozené technice. Za dva týdny se totiž chystá další drama a to na Autodromu Most, kde se 8. až 10. srpna pojede další díl okruhového mistrovství republiky.

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

 

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   ME Autocross Nová Paka 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose