www.car.cz
 

SCC: Na Dijonu a Monze se pojedou tři jízdy
     28.7.2008 16:45 - Vladimír Rožánek


Pořadatel 24 hodinového závodu na Lausitzringu (Creventic gruppe) zrušil své závody, a tím musel zarmoutit jezdce SCC a Interserie, kteří měli jet právě o tomto víkendu. Promotér Walter Pedrazza se proto rozhodl uspořádat, na místo již podruhé odřeknutého termínu, 3 závodní jízdy v Dijonu a na italské Monze. Zatáčkovitá trať ve Francii a velmi rychlý autodrom na Monze tak zažijí během jednoho víkendu hned tři jízdy Sports Car Challenge. Uvidíme, co na to technika.

 

Ve Sports Car Challenge se situace vyvíjí poměrně zajímavě. Zatím první divizi vede Gerd Beisel na ex Daytona Norma CN4 Nissan. Díky jeho neúčasti na prvním závodě se mu však na záda jen těsně dívá Wolfgang Payr s PRC BMW. Jen dva body tvoří rozdíl mezi oběma jezdci, což značí že další závody, které pokračují v Dijonu a Monze, budou velmi zajímavé. Třetí místo zatím hlídá Peter Kormann z Německa s PRC a motorem BMW z DTM. Ovšem boj o medaile zatím není rozhodnut ani v nejmenším. Do něj podle všech předpokladů mohou zasáhnout jak Bruno Küng, který letos poprvé zvítězil na Oscherslebenu, tak i mladá pilotka ze Švýcarska – Sabrina Hungebühler s PRC BMW. Pro další ženu ve startovním poli bylo prozatím přisouzeno až 9. místo, když Kati Droste odjela jen první dvě závodní jízdy stejně tak, jako Švýcar Hubertus Bahlsen, kterého si někteří pamatují ze závodů starších ročníků vozů F1 v Mostě a Brně. Italové Barisone a Solieri s Lucchini startují na střídačku, a tak jim body příbývají jen těžko. Karl Heinz Matzinger toho letos s PRC Nissan po Gerdu Beiselovi mnoho nepředvedl a zatím na své další body pohlíží ze 17. místa.

 

Druhá divize patří zatím Gerhardu Münchovi na Normě Honda. Jen 5 bodů však ztrácí další Němec Schultis s PRC 07 Honda. Celkem překvapivě drží 3. místo Thorsten Rüffer, který letos přesedlal z prototypu Radical na francouzskou značku Norma a změna mu velmi prospěla. S vetší bodovou ztrátou už je pak dále v pořadí Švýcar Grau s Crosslé Ford a Roman Hoffmann z Rakouska. Julien Schell s prototypem Ligier Honda jel zatím jen dvě závodní jízdy, a tak mu v průběžném pořadí SCC patří až 11. místo. Jen o dvě místa lepší zůstává nováček Sigmar Pfeifer z Rakouska, který však stačil zajet i nejlepší kvalifikační čas, jenž ale nevyužil při závodech.

 

Divize třetí, neboli GT vozy plně patří Benderovi na Porsche 996, který startoval zatím všude. Druhou příčku okupuje Dechent a pomyslný třetí post ukořistil Walleborn.

V klasifikaci Classic Trophy 1 vede Mitch Mittländer s PRC BMW a v Classic Trophy 2 dominuje Švýcar Grau, který s vozem Crossle Ford využil neúčasti Feigenwintera na Oscherslebenu. Některým jezdcům ubylo bodů po dodatečně upravených výsledkových listinách z Nürnburgringu, kde se po novu započítávalo jen 70% výsledných bodů. Za vinu tomu bylo zkrácení druhého závodu o 16 minut.

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2008


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge 2008©Eike Funke

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose