www.car.cz
 

Třetí místo Karla Májka pro Eurowag Junior Racing tým
     28.7.2008 21:57 - tisková zpráva


Třetí místo Karla Májka pro Eurowag Junior Racing tým

na Autodromu v Mostu

 

Neratovice 28.7. 2008

 

25. - 27.7. Autotodrom Most, ČR

 

Na Autodromu Most se uplynulý víkend konal velký motocyklový podnik pod názvem UEM Alpe Adria Championship 2008, který přinesl mnoho napínavých soubojů motocyklových špiček z celé Evropy. Součástí totoho šampionátu byl i třetí závod Mistrovství ČR.

 

Do závodu kategorie 125ccm GP byli také přihlášeni oba jezdci týmu Eurowag Junior Racing Karel Májek a Andrea Toušková. Pro Káju to byl první závod po zranění z MČR v Brně (26.-29.6.), Andrea si mezitím zazávodila při IDM na Salzburgringu.

 

Autodrom Most je oblíbená trať hlavně Andrey a tak se na domácí trať s novým povrchem těšila. Již během tréninků oba piloti  Eurowag Junior Racing týmu dosahovali slušných výsledků a tak se netrpělivě čekalo na kvalifikaci. Během kvalifikačních jízd si oba jezdci vylepšili svá maxima a výsledný čas znamenal            11. místo pro Káju a 12. místo pra Andreu z celkem 30 jezdců.

 

I jinak deštivé letní počasí se na tento významný motocyklový víkend umoudřilo          a nabídlo modrou oblohu a vedro. Nedělní ráno začalo pro piloty kategorie 125 ccm GP warm upem, v něm si dobře vedl Karel Májek, který dosáhl lepšího času než při kvalifikaci.

 

Vlastní odpolední start závodu se oběma jezdcům Eurowag Junior Racing týmu skvěle povedl - Kája se dokonce ocitl na 3. místě celkově ! Během prvních kol se závodnické pole roztrhalo na několik skupin a na čele závodu se usadil Ital Gabriele Gnani, který závod také vyhrál.

 

Z klasifikace MČR vedl Karel Pešek před druhý Michalem Práškem, třetí pozici držel Karel Májek. Za nimi bojovala Andrea Toušková s Nicolem Marconem - ve vzájemných soubojích byly k vidění napínavé okamžiky a několikeré předjetí, kdy nakonec Andrea svého soka pokořila.

 

V klasifikaci pro MČR závod vyhrál Karel Pešek, 2. Michal Prášek, 3. Karel Májek           a 4. Andrea Toušková (oba Eurowag Junior Racing tým), 5. Marcone… V klasifikaci Juniorů pak vypadl Prášek a tak umístění pilotů Májka a Touškové znamenalo double pro barvy Eurowag Junior Racing týmu!

 

MČR - Pešek, Práše, Májek

Junior- Pešek, Májek, Toušková 

 

Šéf týmu Eurowag Junior Racing týmu Jirka Šrámek netajil svoji spokojenost               s oběma piloty. Nyní se on i jeho svěřenci a realizační tým Eurowag Junior Racing týmu soustředí na významnou událost: „FIM přidělila dle svých regulí divokou kartu (wild card) na prestižní srpnový závod MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně našemu týmu pro Andreu Touškovou.

                                                                                                

 

 

Je to pro Andreu i náš tým velká výzva a nyní tomuto závodu podřídíme veškerou přípravu techniky i pilota. Hlavním cílem je v silné světové konkurenci kvalifikace do závodu… Pro Andreu to znamená intenzivní testování v Brně a fyzická příprava             a trénink i např. pod vedením několikanásobného mistra ČR Michala Filly. Její týmový kolega Karel Májek, který zde již startoval na divokou kartu vloni, bude při testování Andree sparing partnerem… Srdečně už nyní zvu všechny fanoušky motocyklového sportu do Brna a podpořte kromě českých hvězd dvěstěpadesátek také jedinou českou slečnu mezi vlky světových stopětadvacítek!“

 

www.atouskova.com 

www.kaja37.com

 

 

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Dan Spyke Kadlec, PR manager
GSM: +420
721 104 330

GSM: +420 607 591 631
e-mail: spyke@xstream.cz

 


Jiří Šrámek, team manager
GSM: +420 724 278 695
e-mail: jiri.racing@gmail.com

Foto: Wlada Novotný

 

 

 

Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek, který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu        i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

 

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

 

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně                  a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

 

Jeho týmovou kolegyní je talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

 

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle -  na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mají k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria Championship 2008, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose