www.car.cz
 

Druhý závod ČR v enduru v Šumperku
     26.7.2008 12:03 - Administrátor


Druhý závod ČR v enduru v Šumperku

Druhý závod českého mistrovství v enduru se konal v Šumperku bez zásahu a zastřešení promotéra organizujícího seriály českého šampionátu a na organizaci to bylo znát.

Výborně zorganizovaný závod, náročná trať a pěkné testy trochu kazila menší účast zapříčiněná také výší startovného stanovené promotérem. V sobotu se jely tři okruhy, jeden o necelých 80km, na kterém byl přes čtyři minuty dlouhý motokrosový test a šestiminutový enduro test.

Celkem jezdci strávili v sedle téměř 8 hodin ve velkém teplu a poslední hodinu jim zpestřila velká bouře s přívalovým deštěm a kroupami. Tak přezouvání na mokré gumy bylo nejčastější prací jezdců v cílové časové kontrole.

Druhý den se jely na rozmáčené trati pouze dva okruhy, ale i pětihodinový závod a hlavně na čas o minutu delší testy dokonale prověřily všechny jezdce.

Martin první den skončil na čtvrtém místě, když mu na jednom testu zhasl motocykl a při vyrovnanosti prvních jezdců ho dvě vteřin navíc stály umístění na bedně.

V neděli celý závod rozhodl až poslední měřený test, kde Martinovi opět nepřálo štěstí a pád ho stál asi vítězství, tak skončil o šest sekund na třetím místě ve třídě E1.

Pořadí:

Sobota  1. Čadek                         Neděle   1. Loukota

            2. Horák                                      2. Čadek   

            3. Loukota                                   3. M.Gottvald

            4. M.Gottvald

Dalšího závodu se Martin zúčastní v srpnu při Slovenském poháru v motokrosu a mistrovství Slovenska v country-crosse.

 

 Petr Poddroužek


 
 
Fotogalerie:   ME Minibike Brno 2008 - neděle 27.7. - třídy Junior, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose