www.car.cz
 

Palmi Motorsport v Poznani
     30.7.2008 16:47 - Vladimír Rožánek


Tým Palmi motorsport včele s jezdci Davidem Palmim a Jakubem Horákem  s vozy Formule Renault 2000, během měřených jízd do prvního závodu čelili tlaku mnohem silnějším vozům Formule 3 ,Formule 3000, kde se také objevil Dušan Nevěřil se formulovým speciálem Lola o výkonu přes 600Ps. I přes tento hendykep David Palmi zajel 5. nejrychlejší čas za Davidem Kostruhem s prototypem Norma, na 6. pozici dojel  Jakub Horák, českou pětici doplnil Martin Tlustý jedoucí s Formuli Renault 2000.
 
Start poprvé v této sezóně byl letmý, který pro většinu jezdců byl novinkou.Po zhasnutí světel již někteří jezdci předčasně akcelerovali a tomu se dá těžko ubránit řekl doslova David Palmi: vozy by měli jed stejnou rychlostí cca 80km/h v rozestupech, které měli při postavení na startovním roštu, po rozsvícení zelených světel vozy můžou vyrazit, ti kteří dříve akcelerují , mají větší šanci se dostat před jezdce před sebou,toho využil Tlustý, který předjel do první zatáčky oba jezdce týmu Palmi motorsport.David Palmi po té bojoval s Jakubem, který se po jezdecké chybě Davida dostal před něj a začal dotahovat Tlustého , kterého dokázal vybrzdit v levotočivé zatáčce a ukončil tak závod na krásném 3. místě v Divizi 2 volných formulových vozů. David Palmi již časovou ztrátu nedokázal ztáhnout a dojel na 5. pozici, na druhém místě dojel David Kostruh za rakouským pilotem Thomas Conrad.
 
Tréning do druhého závodu zajel nejlépe z českých jezdců David Palmi, který do nedělního závodu odstartoval z 3. místa absolutně za vedoucím rakouským jezdcem Milavec s F3000 a za Conradem s volnou formulí Renault 2000.
Jakub Horák zajel 7. čas.
Po startu se Kostruh s polským jezdem Kochanskim dostali přes Davida Palmiho, ten však hned útok odvrátil a Kochanskiho vnější stopou předjel. V následujícím kole se oba jezdci dostali před vedoucího jezdce Conrada. Po té se David Palmi těsně dotáhnul na Kostruha, který však při výjezdech ze zatáček byl se silnějším vozem rychlejší a tedy David musel hledat příležitost pro optimální předjetí.Při najetí do rychlé pravotočivé zatáčky se David přilepil na Kostruha, jenže při výjezdu Davidova formule ztratila přítlak, dostal se mimo ideální stopu a vylétl se svou Formulí Renault mimo trať , tím přišel o kontakt s jezdcem toho využil Conrad, který se opět dostal před Davida Palmiho.
David chtěl ztrátu co nejdříve napravit, ale to se mu vymstilo a při nedobrždění v technické pasáži se opět dostal mimo trať toho využili Tlustý s Jakubem Horákem a dostali se před něj. David tedy dojel na celkovém 5. místě a Jakub Horák na místě 4. za Tlustým a Kostruhem, zvítězil Conrad.
Další závod v Mostě se podle posledních informací zrušil a můžeme jen doufat ve start s Interserií o víkendu trucků, to ovšem záleží na rozhodnutí jiných lidí.

 
 
Fotogalerie:   Interserie 2008 v Poznani© foto Josef Hora CZO

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose