www.car.cz
 

Špička evropských drifterů míří na pražský Strahov. Již o tomto víkendu !!
     31.7.2008 07:55 - tisková zpráva


První srpnový víkend nabídne motoristickým příznivcům velmi atraktivní podívanou. V Praze na Strahově se podruhé uskuteční jeden ze závodů Mistrovství Evropy v driftování, který je zároveň součástí domácí Metrostav Czech Drift Series 2008.

Čeští jezdci budou mít jedinečnou příležitost poměřit své jezdecké schopnosti se zástupci evropské drifterské špičky. Jisté je, že Strahov uvidí ve dnech 2. a 3. srpna 2008 skvělou a napínavou show plnou špičkových výkonů a těsných soubojů.

Šampionát KW King of Europe Drift Series zavítal do Prahy poprvé už loni. Nad letošním ročníkem, který se uskuteční díky podpoře společností Metrostav, Škoda Transportation, Škoda Vagonka, Auto Charouz, SPORT 5 a Air Design, převzal záštitu primátor Hlavního města Prahy Pavel Bém.

Na trati driftovacího okruhu postaveného mezi Stadiónem Evžena Rošického a Spartakiádním stadiónem se divákům představí kompletní česká špička a přední evropští jezdci. Čtvrtého podniku letošního evropského šampionátu v driftování by se měli zúčastnit kromě domácích jezdců také reprezentanti Holandska, Polska, Francie a Maďarska.

Svou účastí by měl pražský závod ozdobit holandský drifterský klan Koků. Otec Kees a jeho synové Marco a André startují s vozy BMW E30 a Kees s Marcem letos bojují o nejvyšší příčky průběžného pořadí KW King of Europe Drift Series 2008. K obletovaným hvězdám závodu bude bezpochyby patřit půvabná Maďarka Nikolett Szántó s BMW E30 M3.

Na starty v evropském šampionátu se letos soustředí také Michal Čech, jenž se na domácí scéně připomněl startem v Milovicích a na Strahově opět nebude chybět. V úvodním závodě v Maďarsku se v rámci KW King of Europe Drift Series představil také Tomáš Kodera, který se naopak koncentruje na Mistrovství ČR v driftech a figuruje na šesté pozici průběžné klasifikace.

Závodu se zúčastní také vítězové předchozích dvou podniků Metrostav Czech Drift Series 2008 Radek Petřík a Ladislav Bezouška, stejně jako Bezouškův bratr Stanislav (všichni BMW), jemuž patří druhá příčka průběžného pořadí Metrostav CDS 2008. Armádě vozů BMW, které jsou na evropském kontinentu drifterskou klasikou, se kromě jiných postaví Kryštof Kokoška a Dušan Haken s Mazdami RX7, nebo René Stern s Porsche.

Program závodního víkendu zahájí v sobotu 2. srpna od 10:30 hod volné tréninky, ve 14:30 odstartuje kvalifikace, jejíž výsledky určí postupující do nedělního závodu. V neděli 3. srpna  se motory závodních strojů na Strahově rozezní opět v 10:30 hod, kdy je na programu trénink, závod samotný startuje ve 13 hodin.

Šestnáctka nejlepších se utká vyřazovacím způsobem v tzv. tandem battlech, které divákům nabízejí jedinečné srovnání jezdeckého umění dvou proti sobě přímo bojujících pilotů. K lahůdkám závodního víkendu bude patřit také exhibiční jízda tunerské ikony Nissan Skyline R34. Minimálně při exhibici by se mělo představit také unikátní české monstrum Tatrabant.

Časový harmonogram a další informace k závodu KW King of Europe Drift Series a Metrostav Czech Drift Series 2008 v Praze na Stahově naleznete na internetových stránkách www.driftklub.cz a www.driftchallenge.cz.

 

BPA

KW King of Europe Drift Series a Metrostav Czech Drift Series 2008

Závod se uskuteční pod záštitou primátora Hlavního města Prahy Pavla Béma

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM 

 

Sobota 2. srpna 2008

 

09.00 - 10.30            Přejímka vozidel a registrace

10.30 - 14.00            Tréninkové jízdy

14.00 - 14.30            Přestávka, exhibiční vystoupení

14.30 - 16.30            Kvalifikace

16.45 - 17.00            Vyhlášení výsledků kvalifikace

 

Neděle 3. srpna 2008

 

10.30 - 12.30            Tréninkové jízdy

12.30 - 13.00            Přestávka, exhibiční vystoupení

13.00 - 15.00            Tandem battle – HLAVNÍ ZÁVOD

15.30 - 16.00            Vyhlášení výsledků

 


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně, sobota objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose