www.car.cz
 

Na klobúku AZ pneu racing team 2x stříbrný v absolutním pořadí
     9.8.2008 17:52 - tisková zpráva


Na Valašském klobúku AZ pneu racing team 2x stříbrný v absolutním pořadí

 

MČR – Valašský klobúk, Malá Bystřice: 2.–3. 8. 2008

Sedmým podnikem MČR v závodech automobilů do vrchu byl závod „Valašský klobúk“, který měl letos takové malé výročí, protože šlo již o 10. ročník. Start byl tradičně v Malé Bystřici u Vsetína a cíl v Dušné. Délka trati činí 3508 m a je nutno překonat stoupání o převýšení 215 m. Závodní trať je z části ukrytá v lese a je tvořena velice rychlými úseky, které jsou střídány „náročnými“ zatáčkami.

 

Na tento podnik dorazil AZ pneu racing team opět v „plném“ počtu, tzn. Petr Vítek se svou třílitrovou Osellou startoval ve skupině C, Jakub Vonšák nastoupil do skupiny NF se svou formulí Delta III , Roman Schwan přivezl svůj vůz Renault Clio a opět startoval v Českomoravském poháru .

 

Sobotní tréninky proběhly pro všechny tři účastníky bez větších problémů a jezdci se tak seznamovali s „novou“ tratí, která proti loňsku doznala vylepšení v podobě nového asfaltového koberce na části trati, což si mimochodem všichni účastníci pochvalovali jako velké plus.

 

Do samotného závodu v sobotu nastoupilo celkem 43 účastníků (včetně historických vozů) a samotný závod proběhl bez větších zádrhelů v relativním poklidu, bez zbytečných průtahů apod. Roman Schwan dokázal zajet dvě velmi vyrovnané jízdy, když ve druhé se „pohoršil“ o 0,06 sekundy a to mu stačilo na celkové 32. místo, ale na vítězství v Českomoravském poháru. Jakub Vonšák zajel se svou formulí v první jízdě čas 1:52,52, ve druhé dokázal ještě zrychlit o 1,94 sekundy a skončil na celkovém 20. místě v absolutním pořadí a vyhrál svou skupinu NF.

 

Ale největší radost měl pravděpodobně Petr Vítek, který konečně mohl „závodit“ a ne „bojovat“ s technikou své Oselly. Jak vše vypadá, technické problémy své nové techniky dokázal tým postupně „vychytat“ a tak Petr zajel v první jízdě čas 1:29,01 a konečně porazil svého „přímého“ soupeře ve skupině C Davida Kostruha s jeho Normou M-20 o 8,49 sekundy. V druhé jízdě Petr Vítek ještě zrychlil a zajel čas 1:28,79 a opět porazil zrychlujícího Davida Kostruha o 1,69 sekundy.

 

Takže vlastně Petr Vítek nestačil pouze na Dušana Nevěřila, který startoval na formuli 3000 a skončil v absolutním pořadí na druhém místě a vyhrál skupinu C.

 

Do nedělního závodního dne nastoupilo celkem 49 účastníků, protože závod se započítával do ME  historických vozů a do seriálu „International Hill-Climb Challenge“ pro vozy skupiny E1, které v sobotu jely pouze tréninkové jízdy.

Roman Schwan opět zajel dvě velmi vyrovnané jízdy, ale tentokrát byl v obou rychlejší proti svému nejlepšímu času ze soboty a poskočil na celkové 31. místo. Jakub Vonšák prokázal, že si na formuli Delta III rychle zvyká a jako na předchozích závodech, dokázal se i zde každou jízdou zrychlovat. V neděli se již v obou jízdách dostal pod hranici 1:50,00, když v první jízdě zajel 1:48,30 a ve druhé zrychlil až na 1:47,21. Tím si vylepšil celkové sobotní umístění o pět pozic a skončil celkově na15. místě a stejně jako Roman Schwan opět vyhrál svou skupinu.

Petr Vítek „nezaostal“ za svými týmovými kolegy a také on dokázal v neděli jet rychleji jak předchozí den. Dokázal zajet oba jízdy pod čas 1:28,00, což se mu v sobotu nepodařilo. Zajel dvě vyrovnané jízdy, když ve druhé zajel svůj nejlepší čas závodního víkendu 1:27,58 (o 0,12 sekundy lepší proti první jízdě). Opět v obou jízdách porazil ve skupině C Davida Kostruha a to v součtu obou časů o 5,12 sekundy. Takže opět vyhrál skupinu C a v absolutním pořadí byl druhý za Dušanem Nevěřilem na F3000.

 

Letošní ročník Valašského klobúku zanechal v AZ pneu racing teamu dobrý dojem a dá se předpokládat, že tomu tak bylo také u jiných účastníků. Pokud se bude pokračovat ve vylepšování závodní trati a organizace půjde letošním, tedy správným směrem, bylo by škoda tento kopec nemít v příštím roce v seriálu MMČR a ne pouze jako „malé“ mistrovství.

 

Seriál MMČR bude pokračovat sedmým závodem v Lanškrouně na kopci Laudon a to o víkendu 30.–31. srpna. AZ pneu racing team zve všechny příznivce závodů automobilů do vrchu na tento podnik.

 

Tisková zpráva AZ Pneu Racing Teamu,

v Brně 7. srpna 2008 -milans-

 

 

Průběžné pořadí MMČR skupiny C

po 8 závodech (po Slovakia Matador - SK)

Průběžné pořadí MMČR po 8 závodech: 5 – Slovakia Matador (SK)

1. Kostruh David

135 b.

2. Vítek Petr

42 b.

3. Burian Vladimír

24 b.

4. Lanfranco Evans (ITA)

20 b.

5. Erich Oppinger (A)

15 b.

5. Doubek Vladimír

15 b.

6. Nicolas Brebson (A)

10 b.

6. Graziano Mamprin (ITA)

10 b.

7. Luciano Sio (ITA)

8 b.

8. Lionel Champelovier (FRA)

6 b.

9. Gianni Cestano (ITA)

4 b.

10. Miloš Beneš

0 b.

 

p.s. Průběžné informace najdete také na: www.ag-motorsport.cz

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Premiérová Rallye Kostelec 2008 objektivem Martina Viďourka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose