www.car.cz
 

David Vršecký v Kolocových šlépějích! Do Mostu v roli vedoucího jezdce
     10.8.2008 07:26 - tisková zpráva


Poprvé v tomto tisíciletí a po dlouhých dvanácti letech se mohou zásluhou Davida Vršeckého těšit před závodem v Mostě čeští fanoušci z vedení domácího jezdce v průběžném pořadí truckového šampionátu.

David tak navazuje na dílo svého objevitele, učitele a zakladatele značky Buggyra v jedné osobě Martina Koloce.

Dvojnásobný evropský šampión třídy Race Truck z let 1995-96 dorazil do Mostu jako vedoucí jezdec průběžného pořadí v sezónách 1994 – 96.

Nejlépe se mu vedlo v roce 1994, kdy dokázal vyhrát sobotní kvalifikaci a oba pohárové závody. O rok později byl dvakrát druhý za Ovebrinkem. V roce 1996 byla po sérii penalizací nejlepším Kolocovým umístěním sedmá příčka ze sobotního pohárového závodu. Poněkud paradoxně se tedy Martin Koloc radoval z titulů evropského šampióna v sezónách, kdy mu to v Mostě zase až tak nešlo.

"V té době jsem vůbec neuvažoval o tom, že bych někdy jezdil závody tahačů. Martin byl ale roudnickou ikonou, takže jsem se na něj chodil dívat do Mostu. Nejvíce mi v paměti utkvěla jeho jízda ze soboty v roce 1996. Po kvalifikaci startoval do poháru z poslední řady a po prvním kole byl snad pátý," vzpomíná Vršecký na svého předchůdce. Zatím však neplánuje, že by se svého vzoru přeptal na to, jak konečně vyzrát na mostecký okruh.

"Bez Martina bych nikdy nebyl tam, kde jsem. Nicméně před pěti lety se stáhnul za závodů a řeší své zdravotní problémy. Spíše než na závodní strategii bych se ho ale mohl zeptat, jak naložit s chronicky namoženou krční páteří? Před závodem budu spoléhat na Mario Kresse a celý tým."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra na MS ve vodním slalomu, foto K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose