www.car.cz
 

Další one man show Tomáše Engeho při startu na okruhu v Mostě
     11.8.2008 07:24 - tisková zpráva


Tomáš Enge dnes v Mostě ovládl Sprint královské kategorie české okruhové scény – Divize 4 nad 2000 ccm, který byl navíc i součásti šampionátu zóny střední Evropy. Bylo to třetí vítězství jezdce Charouz Racing Systemu ze čtyř startů. Jakmile projel cílem, udělal pro diváky několik smyků a jako vrchol svých díků fanouškům předvedl i čamburínu – otočku na místě s kouřícími koly. Obecenstvo se odměnilo spontánní potleskem. Uspěli i Tomášovi kolegové, rovněž s Mercedesy AMG DTM C-Klasse. Antonín Charouz skončil třetí, Václav Nimč hned za ním.

Podobně jako včerejší vytrvalostní závod, ve kterém Charouzova stáj obsadila první dvě místa (reportáž, výsledky a fotogalerie ZDE), i dnešní Sprint opět potvrdil stále vzrůstající úroveň MMČR Divize 4. S větší kvalitou přibývá i diváků, kteří se nad souboji monster DTM, FIA GT a dalších silných strojů dobře baví.

„Dnes to byl nejtěsnější souboj s Tomášem Kostkou, které jsme letos spolu předvedli,“ vypráví vítěz, který startoval z pole position. Po letmém startu vjížděli s Kostkou s audi do šikany téměř vedle sebe, byl to velmi důležitý okamžik závodu. Pilot mercedesu situaci ustál a pak postupně Kostkovi ujížděl. Ne však tolik jako v předchozích závodech.

„Auto jelo bez potíží, takže jsem si náskok udržel až do cíle. Byl to úspěšný víkend, včera vítězství ve tříhodinovce a dnes ve Sprintu,“ poznamenal Enge, který téměř rovnou z Mostu vyrážel na Nürburgring, kde o víkendu pojede závod LMS za Tým Modena. V sobotu zvítězil v posádce se Stefanem Mückem a Antonínem Charouzem. Druzí byli týmoví kolegové Peter Kox, Nicolas Kiesa a Nimč.

Kostka si dnešním druhým místem zajistil titul šampiona Divize 4 ve Sprintech nad 2000 ccm. „Samozřejmě Tomášovi blahopřeji,“ dodal Tomáš Enge, který úvodní dva krátké závody roku neabsolvoval. S přáním přišel i Antonín Charouz. „Doufal jsem, že bych Tomáše Kostku v boji o titul ještě mohl ohrozit, ale bohužel nám dnes nevyšla taktika. Tomovi gratuluji k titulu. Svou kariéru začínal u nás, takže by se dalo říci, že jsme konkurenci dodali šampiona (úsměv),“ říká Charouz.

Za otcem i šéfem týmu se přijel podívat i jeho syn a pilot Le Mans Series Jan. Dorazil s přítelkyní Agátou Hanychovou. Mladý pár pobyl nejen v zázemí týmu, ale šel také pozdravit závodnické kamarády a prohlédnout si startovní rošt. „Kromě výletu jsem přijel také natočit rozhovor pro televizi SPORT 5,“ uvedl Jan.

Čtvrtý vůz Charouz Racing Systemu, Lamborghini Gallardo Evo, skončil na desátém místě. Milan Urban s ním sváděl těsné souboje v závěru první polovině čtyřiadvacetičlenného startovního pole.

Ve Sprintu „déčtyřky“ do 2000 ccm se představili dva mladí piloti Charouz Racing Systemu. V závodě, který byl také součástí klání zóny střední Evropy, skončil sice Tomáš Vojtěch s Fordem Fiestou druhý, nicméně za údajné předjíždění pod žlutou vlajkou dostal trest pětadvacet vteřin. Ve výsledcích tak klesl na pátou pozici. Osmnáctiletý Antonín Blažek byl v kategorii do 1400 ccm druhý a díky tomu se dostal do průběžného vedení mistrovství republiky své třídy.

Výsledky z Mostu
Sprint Divize nad 2000 ccm ZDE
Sprint Divize nad 2000 ccm ZDE

Průběžné pořadí
Sprint nad 3500 ccm ZDE
Sprint do 2000 ccm ZDE
Sprint do 1400 ccm ZDE

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Mostecká srpnová tříhodinovka objektivem Martina Straky, BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose