www.car.cz
 

Jiří Mičánek ještě vylepšil sobotní úspěch a v neděli vyhrál Super Sport Cup ve Spa
     11.8.2008 12:09 - tisková zpráva


Mičánek vyhrál Super Sport Cup ve Spa

Brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek zvítězil v nedělním závodě seriálu Porsche Super Sport Cup na belgickém okruhu ve Spa. Ve stejném závodě v sobotu skončil na druhém místě.

Nedělní Mičánkův úspěch je o to cennější, že se celý závod jel za hustého deště na mokré trati. Po vydařeném startu byl Mičánek mezi čtyřiceti jezdci po prvním kole druhý. Hned v následujícím okruhu se usadil na prvním místě a svůj náskok před soupeři, navzdory houstnoucímu dešti, postupně zvyšoval.

V cíli měl před druhým v pořadí Němcem Scholzem k dobru 9 sekund. "Závod byl sice oproti sobotě pomalejší. Důležité ale je, že Jirka neudělal žádnou chybu. I když se mu nějaké drobnosti ještě dají vytknout. Protože na vodě příliš rád nezávodí," uvedl šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Své první vítězství v seriálu Porsche Super Sport Cup dosáhl Mičánek s novým vozem RSR. "Hlavní byl krásný pocit, když jsem na stupních vítězů v Belgii slyšel českou hymnu," poznamenal ke svému úspěchu jednadvacetiletý Mičánek, který bude startovat v tomto seriálu ještě 13. a 14. září na německém Lausitzringu.

Oba tyto závody se uskuteční pouhý den po Mičánkových dvaadvacátých narozeninách.


Výsledky
1. Mičánek (ČR) 30:19,211, 2. Scholze -9,145, 3. Seyffarth (oba Něm.) -9,543.

JiPo

www.micanekmotorsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Mostecká srpnová tříhodinovka objektivem Martina Straky, BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose