www.car.cz
 

Týden po Barumce startuje Rajd Karkonoski 2008.
     13.8.2008 12:05 - tisková zpráva


Týden po zlínské Barum rally, 29. – 31. srpna, odstartuje sedmou soutěží Mistrovství Polska a druhá soutěž zařazená do letošního mezinárodního Lausitz Cupu – Lužického poháru. Rajd Karkonoski Platinum je velice populární soutěž, která měla několikaletou odmlku, ale letos se uskuteční již po třiadvacáté. Centrum je v podkrkonošském městě Jelení Hora ( Jelenia Góra ), které leží pouhých pětadvacet kilometrů od českých hranic.

Podle slov jednoho z organizátorů Patryka Korbela se soutěž bude opět vyznačovat velice obtížnou tratí, která měří 416 kilometrů. Je na ní připraveno dvanáct rychlostních zkoušek o délce 188 km. Pro klasifikaci do Lužického poháru se bude započítávat pouze sobotní etapa měřící 219 km se šesti erzetami.

Na čele prozatímního pořadí Lužického poháru je dvojice Sýkora – Škardová před Mifkou a Plachým a Ducháčkem s Dufkem. Za nimi jsou další velcí favorité Trněný s Kafkou a Tošovský s Grossem. Předpokládá se, že všechny zmíněné dvojice v Polsku odstartují. Při Thermica rally Lužické hory bylo celkem v Lužickém poháru klasifikováno třicet posádek.

Jak Patryk Korbel dále dodává, na startu lze rovněž očekávat účast nejlepších polských jezdců, tedy i Grzegorze Grzyba, Kuzaje, Bebenka, Kajetanowicze, Francouze Bouffiera, který vede polský šampionát, Czopika, Dytka nebo domácího Tomasze Kuchara . V minulosti Rajd Karkonoski například vyhráli legenda Marian Bublewicz, Gieruszczak, Przybylski, Herba, Kuchar, Kuzaj a třikrát Janusz Kulig.

Kvapem se blíží uzávěrka přihlášek, která je stanovena na 16. srpen čtyřiadvacátou hodinu, kdy bude známa definitivní podoba seznamu přihlášených. Slavnostní start s představením posádek je v Jelení Hoře již v pátek 29. srpna. První etapa odstartuje v sobotu v jedenáct hodin, druhá v neděli v deset hodin. Absolutní vítěz třiadvacátého ročníku bude znám 31. srpna krátce před půl čtvrtou odpoledne.

Veškeré informace lze rovněž získat na internetových stránkách www.rajdkarkonoski.pl  a www.lausitzcup.pl  .






Hrádek nad Nisou 12. 8. 2008 Pavel Vydra
tiskové středisko



 
 
Fotogalerie:   Cebia rallye Pelhřimov 2008 objektivem Miloše Jenčíka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose