www.car.cz
 

Z Mont Dore hostilo veze Václav Janík další první místo !
     13.8.2008 12:15 - tisková zpráva


Francouzské lázeňské městečko Mont Dore hostilo o víkendu již desátý podnik šampionátu Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu. Zdejší, téměř pětikilometrová trať s převýšením 377 metrů, patří díky své technické náročnosti k nejpomalejším tratím celého evropského mistrovství.

I přesto, že páteční přejímky tomu nenaznačovaly, proběhl celý závodní víkend za velmi slunného počasí. Obě tréninkové jízdy dojel Václav Janík, jako jediný zástupce teamu Nutrend racing, na celkovém třetím místě skupiny A. Stále však disponoval značnou rezervou, tak aby v nedělním závodě mohl zaútočit na příčku nejvyšší.

Tradicí zdejšího závodu je, že z celkových tří jízd se do celkových výsledků započítávají dva nejrychlejší závodní časy. Letošní ročník byl také ve znamení mnoha havárií. Již v průběhu první nedělní závodní jízdy došlo k havárii Janíkova největšího soupeře, Alfreda Hilgera, který tímto ze závodu definitivně odstoupil. Během prvního závodu si pak Vašek Janík vyjel na soupeře dostatečný časový náskok, který už během zbylých dvou jízd jen udržoval a upevnil si tak vedení ve skupině. Nutrend racing team si tedy z franouzského Le Mont Dore odváží body za první místo skupiny A.

Nutrend racing se nyní rozdělil na dvě části. Část teamu se přesouvá do švýcarského Saint Ursanne, kde o víkendu proběhne již předposlední závod Mistrovství Evropy a druhá část teamu - Václav Janík se vrací zpět do České republiky pro potřebné náhradní díly.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Mostecký sprint, srpen 2008 , foto Martin Straka BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose