www.car.cz
 

BMW M3 GTR týmu Šenkýř motorsport dvakrát zlaté v Mostě !!
     13.8.2008 12:20 - tisková zpráva


Po vítězství ve sprintovém závodě v polské Poznani zaznamenal brněnský tým Šenkýř Motorsport při víkendových závodech MMČR v Mostě další výrazný úspěch. Po zajetí nejlepších časů v obou kvalifikacích zvítězil tým ve složení Šenkýř, Fried, Líbal suverénně v sobotním vytrvalostním tříhodinovém závodě. Robert Šenkýř pak zvítězil i v nedělním sprintu na 13 kol, druhé místo navíc obsadil Marek Fried, který v závodě startoval s vypůjčeným vozem BMW M3 GTR Petra Líbala. Po vítězství ve sprintovém závodě se Robert Šenkýř před posledním závodem v Brně dostal do čela průběžného hodnocení sprintů divize 4 do 3500ccm.

Sobotní tříhodinovku výtečně rozjel Marek Fried, který od začátku postupně navyšoval svůj náskok na ostatní soupeře a po hodině a půl předával Petru Líbalovi s náskokem dvou kol na Kačírka se Suchým na dalším BMW M3 GTR. Líbal klidnou jízdou bez rizika udržoval stále přibližně dvoukolový náskok na Dana Suchého a třičtvrtě hodiny před koncem předal vůz Robertu Šenkýřovi, který jej bezpečně dovedl do cíle s náskokem více než jednoho kola na Kačírka se Suchým na první pozici divize 4 do 3500ccm a šesté absolutně.

„Auto fungovalo celý závod bez sebemenší chyby, problémy s filtry z předchozích závodů jsme vyřešili a vytrvalostní závod jsme vyhráli bezpečně. Ve všech třech letošních závodech jsme odstoupili z vedoucí pozice, vítězství už celý tým moc potřeboval,“ sdělil po závodě Šenkýř.

Nedělní sprint, započítávaný i do Mistrovství zóny Střední Evropy, byl velmi dobře obsazen a týmu Šenkýř Motorsport přinesl v kategorii do 3500ccm dvojnásobnou radost. Způsobem start-cíl zvítězil Robert Šenkýř, kterému kryl záda druhý Marek Fried. Petr Líbal obsadil na BMW M3 sk.A osmé místo.

„Taktika dnes vyšla na jedníčku. Potřeboval jsem dobře odstartovat a nedostat se hned po startu do zbytečného kontaktu. Věděl jsem, že mám po celý víkend rezervu a můžu kdykoliv zrychlit. V druhé půli závodu již nikdo netlačil, tak jsem mohl zvolnit a šetřit auto. Perfektně jel i Marek, po celý víkend podával opravdu profesionální výkony. Teď jsme převzali vedení a je na soupeřích, jak v posledním sprintovém závodě v Brně zareagují,“dodal po sprintovém závodě Šenkýř.

Po malé pauze se náš tým 29.-31.8.2008 s Petrem Líbalem na BMW M3 GTR a Zdeňkem Sekyrkou na Škodě 130RS zúčastní závodu MČR do vrchu v Lanškrouně, další okruhový závod je na programu o víkendu 18.-21.9.2008 v Brně.

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport

PR


 
 
Fotogalerie:   Most srpen 2008 - nedělní sprinty D4, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose