www.car.cz
 

Andrea Toušková při své světové premiéře v GP Brna splnila cíle !
     18.8.2008 11:03 - tisková zpráva


Česká pilotka z Eurowag Junior Racing týmu splnila cíl ve světě Moto GP
Pilotka Andrea Toušková si na prestižním brněnském závodě Moto GP MS Cardion AB Grand Prix České republiky splnila svůj sen


Brno 17.8. 2008

15. - 17.8. Automotodrom Brno, ČR

Na Automotodromu Brno se tento víkend konal největší motocyklový podnik v ČR – závod seriálu Moto GP „MS Cardion AB Grand Prix České republiky“. Kromě světových hvězd všech tří tříd zde fanoušci mohli také povzbudit české piloty - ve třídách 125 ccm Karla Peška, Lukáše Šemberu, Michala Práška a Andreu Touškovou, a 250 ccm Karla Abraháma a Lukáše Peška.

V závodě kategorie 125ccm si splnila svou účastí sen pilotka týmu Eurowag Junior Racing – talentovaná patnáctiletá Andrea Toušková, které FIM přidělila dle svých regulí divokou kartu (wild card). Zisk možnosti startovat se světovou elitou pro ni znamenal i veliký závazek – zejména kvalifikovat se do závodu.

Pateční kvalifikace proběhla na polosuché trati, sobotní druhá jízda pak na mokru a Andree se i přes tyto nepříznivé podmínky podařilo splnit kvalifikační limit a do nedělního závodu za příznivého počasí startovala z 39. pozice.

Start do závodu na 19 kol se Andree na domácí trati s novým povrchem mimořádně povedl a probila se přes několik jezdců kupředu. Podařilo se jí i vyhnout pádu tří jezdců a každým kolem zlepšovala svůj čas. Postupně se dotáhla na svého soka – úřadujícího mistra ČR Michala Práška a několik kol spolu sváděli souboje doslova motorku na motorku. Do posledního kola Andrea vjížděla před Práškem, celé kolo hájila svou pozici, ale v poslední zatáčce jí podklouzlo přední kolo a o 0,2 vteřiny ji Prášek překonal. V konečném součtu Andrea nakonec dojela se ztrátou jednoho kola na celkovém 31. místě, což je při prvním ostrém startu ve světové špičce obdivuhodný výsledek.

Andrea neskrývala svoji spokojenost: „Start se mi povedl a posunula jsem se dopředu o pár míst, ikdyž později někteří jezdci získali své pozice zpět. Povedlo se mi i včas se vyhnout jezdcům, kteří si ustlali a soupeřila jsem hlavně s Michalem Práškem. V posledním kole mi trochu podklouzlo přední kolo a tak měl nakonec navrch Michal, - ta drobná chybka mě trochu mrzela, ale to je život… Byl to pro mě povedený závod a svůj i týmový cíl jsem splnila ke spokojenosti všech “

Ani šéf týmu Eurowag Junior Racing týmu Jirka Šrámek netajil svoji spokojenost: „Pro Andreu Touškovou to byla určitě veliká zkušenost. Celý závod zlepšovala svůj čas a dojela svého soupeře, se kterým se dovedla bojovně poprat. Po dojetí ji mrzela drobná chybička v poslední zatáčce, která ji stála lepší umístění. Vyrovnala se také se zájmem médií o svoji osobu a navíc ukázala, že se nebojí velkých cílů a ukázat před světovou elitou i diváky, že volba FIM s udělením divoké karty byla správná.



Za čtrnáct dní čeká Andreu i jejího týmového kolegu Karla Májka Mistrovství ČR, které jede tady v Brně 30. - 31.8., kde se pokusí Michalovi Práškovi pořážku oplatit. “

www.atouskova.com  
www.kaja37.com  



Jiří Šrámek, team manager
GSM: +420 724 278 695
e-mail: jiri.racing@gmail.com

Foto: Wlada Novotný



Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek, který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

Jeho týmovou kolegyní je talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle - na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mají k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

PR


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně objektivem Pavla Procházky podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose