www.car.cz
 

ADAC GT: Vojtěch s Lackem se opět blýskli za volantem Corvety
     19.8.2008 09:06 - tisková zpráva


Posádka Adam Lacko, Štěpán Vojtěch ukázala svou rychlost i ve svém druhém představení v šampionátu ADAC GT Masters. S vozem Corvette Z06R dojeli na německém Nürburgringu šestí v prvním závodě a ve druhém se po startu z poslední pětadvacáté příčky prodrali opět na šestou pozici, ale k dalšímu postupu se bohužel nedostali.

Zradil je diferenciál. Jejich výkon přesto vzbudil pozornost a oba piloti se už těší, jak se s nově postavenou corvette představí v září v Brně v bitvách evropského mistrovství FIA GT3.

„Velká škoda technický potíží, které jsme tentokrát měli, nicméně výborně jsem si zazávodil. Hlavně v nedělním,druhém závodě,“ vypráví Adam. Kvůli poruše neodjel v kvalifikaci jediné měřené kolo, takže v nedělním závodě startoval jako poslední, pětadvacátý. Po necelé půlhodině byl ovšem šestý! A to byl vůz české dvojice zatížen stokilovým balastem, který přísluší hostujícím posádkám série. Ke zvláštnostem mistrovství patří i to, že posádky, které nejedou všechny závody, nemají nárok na body.

„Jel jsem opravdu hodně tvrdě. Takzvaně jsem to tam posílal,“ líčí Adam. „Myslím, že leckteří soupeři byli hodně překvapeni, když jsem šel před ně v místech, kde to nečekali. Výborně jsem si zabojoval a je velká škoda, že auto kvůli porouchanému diferenciálu nevydrželo do konce.“


V neděli se tak Štěpán už nedostal za volant, nicméně i u něj převládala spokojenost nad rychlostí i výkonem. „Jasně, mrzely nás technické potíže, které nás potrápily už v trénincích a pak i ve druhém závodě, nicméně těší mě rychlost, kterou oba předvádíme. Moje kvalifikační kolo třeba bylo velmi rychlé a stačilo by na pozici vepředu roštu, jenže mě při něm nakonec zdrželi pomalejší soupeři,“ říká Štěpán.

V prvním závodě to byl on, kdo corvette týmu MM Racing rozjížděl. Po startu z dvanácté příčky se prosmýkl mezi kolidujícími vozy. „A poskočil jsem na desáté místo, které jsem udržel do střídání. Už se s Adamem moc těším do Brna, kde 12. až 14, září pojedeme Mistrovství Evropy FIA GT3. Stáj nám připraví nový vůz, takže bychom doma mohli být docela silní,“ doufá Štěpán.

Šéf stáje Martin Matzke starší byl spokojený nejen s Adamem a Štěpánem, ale také se svou stálou dvojicí, synem Martinem a Jiřím Skulou. Mladíci totiž byli jednou třetí. „Už se všichni těšíme do Brna. Příprava bude maximální, aby nás technika nezkalama a my mohli bojovat o co nejlepší výsledek,“ dodal Martin Matzke.

BPA


 
 
Fotogalerie:   MM racing na Nurburgringu 2008, další bronz ve FIA GT3, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose