www.car.cz
 

Úřadující mistr Václav Pech jun. před velkou výzvou v podobě Barum Rally Zlín
     20.8.2008 09:28 - tisková zpráva


Václav Pech jun.: „Pecha čeká vrchol sezóny“
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 19.8.2008

Úřadující mistři republiky Václav Pech jun. s Petrem Uhlem mají před sebou velkou výzvu v podobě slavné Barum Rally Zlín, která je v tomto roce zařazená do seriálu Mistrovství Evropy a současně do prestižní série IRC (Intercontinental Rally Challenge). Ve Zlíně se tak o následujícím víkendu sjede špička Evropského rallye, aby změřila své síly.

Barum Rally Zlín je jednoznačně vrcholem rallyeové sezóny v České republice, a tak k ní přistupujeme i my. Vzbuzuje v nás velké emoce, respekt, ale zároveň se těšíme na porovnání se skvělou konkurencí, která se zde sjede. Kvalita jezdeckého pole, jaká je ve startovní listině, ukazuje na nejlepší soutěž v Evropě, a ve Zlíně se představí opravdu hodně zvučných jmen světového kalibru.

Je zřejmé, že jistou technickou výhodu budou mít speciály kategorie S2000, která hraje v současné době v Evropě prim. Z mého pohledu bychom ale mohli těžit ze spolehlivosti produkčního Mitsubishi Lancer EVO IX. Podobnou konkurenci, i když ne až tak kvalitní, jsme si mohli vyzkoušet v loňském roce a víme, že soutěžit se s ní dá. Loni se nám podařilo získat vynikající třetí místo, což bylo v daných podmínkách skoro neuvěřitelné. Do Zlína se opravdu hodně těšíme,“ říká o nadcházející Barum Rally Zlín Václav Pech jun.

Posádka Euro Oil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel dobře ví, že body na zlínské soutěži mohou rozhodnout o titulu mistra republiky v automobilových soutěžích a věnují přípravě zvýšenou pozornost. Po Rally Bohemia se vůz kompletně rozebral a proběhla výměna opotřebovaných dílů. „Podstatné bude zvolit správné tempo i ve vztahu k technice, která musí vydržet nejdelší soutěž v roce. Začátkem tohoto týdne jsem absolvoval krátký test zda je vůz dobře poskládán a v pátek těsně před startem, bychom se s Petrem chtěli svést na testovací rychlostní zkoušce ve Zlíně, abychom si zvykli na závodní režim,“ komentuje přípravu vozu Václav Pech jun.

Ten vyhrál Barum rallye v roce 2003 a poznal její přívětivou i odvrácenou tvář. Body zde získané mu nejednou pomohly k zisku titulu mistra republiky v rallye. Divácky velmi atraktivní superspeciální rychlostní zkouška vedoucí ulicemi nočního Zlína a před Baťův areál má nezaměnitelnou atmosféru, ale ty pravé souboje se rozhoří až na rychlostních zkouškách v sobotu a v neděli.

Čtyři velmi zajímavé dny mají před sebou desetitisíce fanoušků rallyesportu ze všech koutů Evropy. Rozehřát se můžou již ve čtvrtek na testovací rychlostní zkoušce shakedown, skvělou atmosféru si užít v pátek na superspeciálce ve Zlíně, a to pravé rallye si vychutnat během první sobotní, či závěrečné nedělní etapy. Pořadatelé i týmy připravili pro diváky i mnoho doprovodných akcí, a o dvou z nich se zmiňuje i Václav Pech jun.: „V pátek od jedné hodiny budeme mít autogramiádu a setkání s fanoušky na čerpací stanici Euro Oil v Napajedlech, na kterou všechny naše příznivce zvu.

Na skvělou atmosféru na Barumce se už moc těším, a když bych nezávodil sám, tak bych se určitě přijel podívat i jako divák, protože Barum Rally bude to nejlepší, co lze tady ve střední Evropě vidět. Jsem také zvědavý na start svého táty, který pojede s Frantou Šimkem mezi historiky v rámci akce Rally Stars se Škodou 130 RS. Tuhle příležitost jim nabídla firma AV Engineering, která tento vůz vlastní. Táta s Frantou se tak společně vrátí do vozu, se kterým získávali ty největší úspěchy před lety. Určitě to bude stát za to.“

Barum Rally Zlín odstartuje v pátek v 17.00 hod slavnostním startem Pod Velkým Kinem ve Zlíně a první posádka přejede cílovou rampu v 15.30 hod. v neděli odpoledne.

 



Petr Eliáš

PR


 
 
Fotogalerie:   Belgický test P 207 S 2000 Pavla Valouška před Barumkou 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose