www.car.cz
 

Seznam tým spokojen s výkonem Slávy Ducháčka v promočených Prachaticích . Opět pátý !
     19.8.2008 13:36 - tisková zpráva


Seznam.cz Rally Team: Ducháček mezi pěti nejrychlejšími

Dokonale promočený sprint v Prachaticích zvládl Sláva Ducháček skvěle. Pátým místem v cíli zopakoval své umístění z loňského roku a připsal si svůj letošní nejlepší výsledek. Méně se dařilo Radku Majerovi, který nedokončil. Karel Trněný startoval v Seznam.cz Rally Teamu tentokrát jako host a dovedl svůj vůz Škoda Fabia WRC na sedmém místě.

Soutěžní jezdci a týmy prožívají hektické období. Během měsíce absolvovali již třetí sprint a za týden je ještě čeká Barum rally. To musely mít v Prachaticích na paměti i posádky nasazené Seznam.cz Rally Teamem, společně se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media. Sláva Ducháček s Petrem s Dufkem a Radek Majer s Michalem Pohořelým sedlali jako vždy vozy Mitsubishi Lancer EVO IX a jako host je doplnil Karel Trněný s Václavem Pritzlem se Škodou Fabia WRC.

Pro Ducháčka s Dufkem je sprint v Prachaticích oblíbenou soutěží. Startovali zde již počtvrté a loni si tady poprvé vyzkoušeli „velké enko“. Při premiéře s lancerem sedmé evoluce skončili na pátém místě a před startem si přáli, aby stejné umístění zopakovali i letos. „Protože již treninky probíhaly za silného deště, bylo jasně vidět, kde se drží voda, kudy teče přes cestu a kde jsou hluboké kaluže. Všechna nebezpečná místa jsme tedy měli již v rozpisu.

Hodně nám pomohl neoficiální shakedown, kde jsem si vyzkoušel několik věcí, které bych jinak ladil na třech erzetách. Do soutěže jsme šli zpočátku opatrně, ale když jsem si ověřil, že vše funguje, začal jsem věřit gumám, zkusil jsem přidat. Opět se opakoval náš souboj s Milanem Pantálkem. Pak Milan zrychlil a já jsem měl na paměti, že naše auto za týden jede ve Zlíně. Nechtěl jsem riskovat a obětoval jsem páté místo jistotě a klidu na dílně. Přesto jsme stejně skončili pátí, protože nám své umístění „daroval“ Honza Sýkora.

Mám velkou radost z toho, že vše fungovalo na jedničku. S autem nebyl jediný problém, podařil se výběr pneu, rozpis seděl na puntík a v autě šlapala spolupráce s Petrem na výbornou. Navíc se nám podařil letos nejlepší výsledek a zopakovali jsme loňské umístění a to byl náš cíl,“ zářil v cíli spokojeností Sláva, který je v tabulce šampionátu jediným, kdo bodoval ve všech letošních rallysprintech.

Méně spokojený se svým výsledkem byl pochopitelně Radek Majer navigovaný Michalem Pohořelým. „Již v treninku jsme tušili, že to bude náročné. Nespletli jsme se. Přestože jsme úvodní vložku jeli vlažně, nevyhnuli jsme se po nedobrždění na novém mokrém povrchu výletu mimo trať. Bylo to ve stejném místě, jako Jirka Vlček. O kus dál pak skončil Martin Semerád a také Václav Mulač. Navíc jsme za cílem museli měnit kolo po defektu. Druhá erzeta pro nás byla poslední. Při dobržďování auto spadlo do hlubokého příkopu.

Naštěstí to odnesly jen plechy, ale i tak jsme mechanikům přidělali před Barumkou hodně práce a taky jsem si to v servisu pěkně vyslechnul,“ přiznává chybu manažer týmu a jezdec v jedné osobě Radek Majer, s jehož autem pojedou Barum Rally Karel Trněný s Václavem Pritzlem. Ti nechyběli ani v Prachaticích, a přestože zmoklé soutěže nepatří k jejich oblíbeným, skončili na sedmém místě.

„Jsem opravdu spokojen s výsledkem Slávy a Petra. U sebe mohu jen říct, že mě překvapilo, jak rychle se dá na vodě závodit. Vždyť na RZ1 jsme zajeli i přes chybu šestnáctý čas. Mechanici, stále oslabení o nemocného kolegu, teď mají plné ruce s přípravou na Barum rally. Času je opravdu málo, ale vše se určitě podaří stihnout a auta budou opět skvěle připravena.

Můj osobní cíl je Barumku dokončit, protože se mi to v posledních letech na domácích soutěžích vlivem techniky nedařilo. Vyjet na cílovou rampu ve Zlíně se pro mne, v domácím prostředí, rovná vítězství. Na tak těžké a dlouhé soutěži vyhrává rozum a taktika a věřím, že jak Karel s Václavem, tak i my do cíle dorazíme,“ uzavřel Radek Majer.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Prachatice 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose