www.car.cz
 

Nabitá divize 4 láká na Cenu Slovenska
     20.8.2008 18:49 - Vladimír Rožánek


V divizi čtvrté se díky slovenským, maďarským a polským závodníkům chystá opravdu pěkná konkurence. Cena Slovenska se pro domácí borce stala prestižní záležitostí, protože se jedná pouze o jeden okruhový závod pořádaný slovenskými kolegy. Představí se nám všechny tři divize MMČR na okruzích. Mimo naše závody uvidí diváci i Kia Ceed a Kia Picanto Cup z Polska.

Třicet dva jezdců se nám přihlásilo do divize 4 s objemem do 2000ccm3. Ze známějších jezdců se v Piešťanech povozí Martin Sedlák s K1 Attackem, Filip Sládečka a Zdenko Mikuláško s Octávií. K horkým favoritům se zařadil Marek Ďurovkin s Audi A4 a na start se postaví i Patrik Nemec s Alfou Romeo 147 GTA. Uvidíme, jak se závod vydaří známému vrchaři Končekovi s Vauxhallem Vectra STC. Jelikož závod spadá do zóny střední Evropy, tak se do soubojů na trati vydají i Chorvati a zjevně nejnebezpečnějším pro danou konkurenci bude Bugža s Renaultem Megane 2,0ltr.. Maďaři Nyitray s Peugeotem 306 a Szigeti na Suzuki Swift Sport však chtějí získat také zónové body.

V divizi nad dva litry startuje 24 vozů. Do zónových závodů se postaví na start Viliam Liedl s Audi TTR DTM, Ondej Dobrota s Ultimou GTR Chevrolet a nechybí ani Machánek s Porsche 911 GT3 RS. Zajímavou podívanou zpestří start Poláků Stanca a Miekose na nových strojích Porsche 997, či jejich krajan Gladysz s VW Jetta. Z Maďarů se podívá soupeřům na zoubek Laszlo Hernádi s BMW M3 a s dalšími BMW pojede Patrik Nemec a Ján Princ. Dřívější techniku z DTM přiveze na letiště do Piešťan Hubert Bystrický. Pojede na Oplu Omega Evo 500 DTM. Robert Bradařič z Chorvatska povede stroje Škoda Fábia 1,9TDi mezi svými krajany. Opět uvidíme i americký vůz Sallaen S-7R, který pilotuje Miroslav Konopka.

V národní formuli NF1400 se předvede deset účastníků a jsme zvědavi, zda se dočkáme okruhové premiéry MX 1-11. Karel Jílek může při dobré konstelaci trochu zamíchat pořadím. Kromě něj přijedou na Slovensko Lešínský, Loukota, Chabr, Procházka i Krakovič. Čermák se Spěváčkem nám zajistí trochu omladiny do pole juniorských formulek. Severočeští závodníci Langer a Ullmann si jedou také pro nějaký ten bod.

Trochu vylepšenou podívanou nabídne divize 2, která se v Mostě nejela a její termín byl přesunut na víkend kamionů. Účastníky této divize čeká nelehký úkol, musí zajet za dva víkendy 4 závodní jízdy. Ale i to se dá při příznivých podmínkách zvládnout. Ale zpět k tomu vylepšení divize 2. V této divizi mohou startovat jen vozy do 2000ccm3, včetně prototypů, jenž byly kdysi vypovězeny z divize 4, prý kvůli jejich nebezpečnosti. Cena Slovenska však skýtá možnost i pro silnější vozy nad 2000ccm3, a tak se na start dostanou i formule F3000. Do nich usedne nejen Dušan Nevěřil, který už letos získal druhé místo v Interserii, ale i Milan Svoboda s Lolou B02/50! Mezi další jejich soupeře patří Slovák Krajčí s formulí Opel Lotus, naší Horák a Palmi na Renaultech a za dobré umístění se bude bít i David Kostruh s prototypem Norma M20 Honda CN. Nevíme, jaký výkon podá mladý Slovák Nikolas Kvašai, jenž startuje před domácím publikem na stroji Dallara F394 Opel. Pole pak uzavřou Slovinci Marinšek a Habjan s formulemi ADAC BMW.

Cena Slovenska se jede již 22-24. Srpna. na letišti v Piešťanech.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Srpnový Most 2008 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose