www.car.cz
 

Škoda Fabia Super 2000 dnes ve Zlíně konečně zavčí pro veřejnost !
     22.8.2008 10:41 - tisková zpráva


Start Škody Fabia Super 2000 se blíží
TISKOVÁ INFORMACE č. 30

Dlouho očekávaná premiéra vozu Škoda Fabia Super 2000 se nezadržitelně blíží. Účast posádky Jan Kopecký – Petr Starý v roli předjezdce bude pokračováním probíhající vývojové fáze vozu na cestě k jeho homologaci v závěru roku.

„I přes více než pět tisíc testovacích kilometrů na asfaltu i šotolině je možnost vyzkoušet si chování vozu v podmínkách reálné soutěže neocenitelné. Budeme se snažit průběžně pracovat na konfiguraci vozu, přesto věřím, že auto bez problémů vydrží celou zátěž a přijede v pořádku na cílovou rampu," uvedl při oficiální prezentaci vozu vedoucí Škoda Motorsportu Michal Hrabánek.

Na šéfa mladoboleslavského týmu rovněž směřovaly otázky, zda posádka Kopecký – Starý pojede v roli předjezdce naplno či zda budou k dispozici jejich oficiální časy pro případnou konfrontaci se současnou špičkou IRC. „Cílem startu bude hlavně vyzkoušet životnost všech komponentů. Role předjezdce je navíc daná, takže bude hlavně na Honzovi Kopeckém zvážit, v jakém úseku si může dovolit jet naplno a kde naopak bude muset slevit.

Prvořadá bude v každém ohledu bezpečnost fanoušků,“ objasnil Michal Hrabánek. Pro vůz Škoda Fabia Super 2000 to v druhé polovině sezony nemusí být ojedinělá akce tohoto typu.

Vedení týmu se kromě testování nebrání ani dalšímu nasazení vozu na vybraných podnicích. „Vše bude záviset na pokračujícím vývoji vozu, testování komponentů i případné dohodě s organizátory,“ doplnil Hrabánek.



ing. Tomáš PLACHÝ, tiskové středisko Barum rally Zlín

PR


 
 
Fotogalerie:   Srpnové testy Fabie S 2000 a Jana Kopeckého objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose