www.car.cz
 

Zaplněný paddock na okruhu v Mostě slibuje bombastický nejen truckerský víkend !!
     29.8.2008 18:33 - tisková zpráva


Most odstartoval vrcholný podnik letošní sezóny, kterým je Matador Czech Truck Prix 2008. Dvacet tahačů, skoro třicet formulí v Intersérii, dvacítka pohárových octavií a přes třicet cestovních vozů v Memoriálu Zdeňka Vojtěcha, jejichž piloti během pátku postupně vyzkoušeli mosteckou trať ve volných trénincích, to vše slibuje, že vrchol pětadvacáté sezóny bude skutečně úchvatný.

V pátek večer už byl v paddocku klid a bylo tedy možné rekapitulovat průběh prvních jízd. Je už zcela jisté, že traťový rekord v kategorii tahačů jistě padne. Lepší čas, než loni Albacete, zajeli Bösiger i Vršecký na Buggyrách, ale s nimi také Jocvhen Hahn na MANu. Sám držitel dosavadního rekordu zůstal za svým loňským nejlepším časem.

"Zatím taky o nic nešlo, byly to jen zkušební testy a ukázalo se, že dokážeme zrychlovat," řekl vedoucí pilot celé evropské bodovací tabulky David Vršecký. "Zvykáme si taky na nový povrch trati. Zatím jsem po novém povrchu jel jen se sériovou Octavií, ale teprve za volantem trucku jsem docenil tu diametrální změnu. Je to fantastické a zatáčky se dají jezdit mnohem rychleji. Nové obrubníky ve spojení s novým povrchem ovšem dávají pocítit, že je potřeba jet trochu odlišnou stopu, zvykáme si na to. Rozhodnou kvalifikace a závody," dodal David.


V sobotu po ránu tedy celý vrcholný podnik vypukne naplno. Zajímavostí je, že v rámci Matador Czech Truck Prix bude Polygon Most v prostoru diváckého svahu pořádat ukázkové kurzy bezpečné jízdy. Sobotní polední pauzu vyplní prezentace veteránů na závodní dráze. Program zahájí první warm-up trucků až v devět hodin.

PR


 
 
Fotogalerie:   Veteráni Sachsen Classic 2008, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose