www.car.cz
 

Josef Král v Oscherslebenu prolomil svoji smůlu !!
     1.9.2008 23:47 - tisková zpráva


International Formula Master – 06 Oschersleben, Německo

JOSEF KRÁL SI V SOBOTU NAHRÁL NA SMEČ A V NEDĚLI ZVÍTEZIL

Kvalifikace: 12. místo
Sobotní závod: 7. místo
Nedělní závod: 1. místo

Šestý závodní víkend letošní sezóny seriálu International Formula Master navštívil německý okruh v Oscherslebenu. Závodnímu víkendu předcházel již středeční oficiální testovací den na tomtéž okruhu. Český jezdec, který se v letošní sezóně zatím učí s novým vozem, stejně tak jako je tým, jenž nemá v této sérii zkušenosti, si pochvaloval pokroky, kterých s týmem během testů dosáhl.

V dobrých výkonech pokračoval i v prvním a druhém tréninku, kde Josef Král skončil osmý, respektive čtvrtý. Bohužel zklamání přislo v kvalifikaci, protože český jezdec neměl pro sebe kousel volné trati. Při obou výjezdech na nových pneumatikách jej blokovali pomalejší soupeři, kteří vjeli teprve do zaváděcího kola a výsledek tak mohl být mnohem lepší, než konečné dvanácté místo na startovním roštu.

Josef Král: "V kvalifikaci to byla velká smůla, protože jsem pokaždé chytil provoz. Při druhém výjezdu na nové sadě pneumatik přede mnou vyjeli pomalejší kluci z depa akorát, když jsem vjížděl do ostrého kola a nepustili mě. To bylo velké zklamání, protože si myslím, že jsme mohli startovat z předním řad."

Král si však spravil chuť hned na startu závodu, který se mu extrémně podařil. dokázal předjet neuvěřetelným způsobem hned čtyři soupeře a zařadil se na osmé a tedy i bodované místo. Díky penalizaci lotyšského jezdce Schlegelmilcha se pak posunul na sedmou, což znamenalo první letošní body. Po velmi nešťastném začátku sezóny to byla pro nejnadějnějšího českého formulového jezdce obrovská vzpruha.

Josef Král: "Konečně jsme tu smůlu prolomili! Mně se naštěstí podařil start a dostal jsem se z dvanáctého místa na osmé. Bohužel došlo k několika kolizím, takže jsem měl rozhozenou geometrii a dokonce jsme pak zjistili, že prasklé svody, ale na této trati se tak jako tak nedalo předjíždět. Takže dva body je vynikající výsledek."

Podle pravidel šampionátu Formula Master si prvním osm jezdců ze sobotního závodu na nedělním roštu otočí pozice, takže sedmé místo Krále ze soboty znamenalo start do nedělního závodu z druhé pozice. Král se ihned po startu ujal vedení, které si již nenechal sebrat. Do cíle dorazil s více než desetivteřinovýcm náskokem, a to poslední dvě kola odjel již opravdu jen na jistou.

Josef Král: "Povedl se mi start, ačkoli do první zatáčky jsme šli se Sandtlerem bok po boku. Já byl na vnitřku a on zatočil do mě. Došlo tedy ke kolizi, ale dopadlo to tak, že já pokračoval a Sandtler se propadl. Pak jsem si jel svoje tempo, vůz byl se po nárazu špatně řídil, ale byl jsem si jistý, že mě nikdo nepředjede. Ta trať je aerodynamicky taková, že kdokoli se přiblíží ztratí přítlak a to se stalo několika soupěřům. Pak už jsem měl volný vzduch a jel jsem skutečně na jistotu, obzvláště v posledních dvou kolech. Jsem velmi šťastný, byl to skvělý výsledek."

John Village, šéf týmu JVA: "Už ve druhém tréninku se Josefovi velmi dařilo a fantasticky zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Očekávali jsme skvělý výsledek v kvalifikaci, ale bohužel se dostal do velkého provozu. Tady je vidět, že je třeba větší zkušenost jezdce, aby si našel prostor pro zajetí nejrychlejšího kola."

"Nicméně v sobotním závodě měl vynikající start a předjel čtyři soupeře. Díky penalizaci pak získal o místo na víc. To znamená, že v neděli jsme startovali z první řady. Svého soupeře na pole position udolal v první zatáčce. Došlo ke kontaktu, ale naštěstí na to doplatil právě jezdec z pole position. Od té chvíle předvedl Josef vynikající vyspělou jízdu hlavou, kdy musel čelit tlaku několika soupěřů. Tento tlak ustál a dovezl bezpečně domů vítězství. Celý tým je velmi pyšný, je to naše první vítězství a skvělý výsledek."

Josef Král má nyní na svém účtě 12 bodů a v pořadí letošního šampionátu mu patří třinácté místo.

Výsledková listina závodu v Oscherslebenu:
http://www.formulamaster.net/2008/Calendar-Event-Details.asp?id=6  


Oficiální stránky jezdce: www.josefkral.com  

Oficiální stránky šampionátu: www.formulamaster.net 

 

pr 



 
 
Fotogalerie:   Barum Rallye Zlín 2008 - Kresta crash, foto JUDr. Libor Tříska

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose