www.car.cz
 

V Interserii startovalo rekordních 29 vozů
     2.9.2008 18:11 - Vladimír Rožánek


Start první jízdy poznamenala havárie v retardéru, do které se kromě několika vozů formule Renault, zapletla nechtěně i Edita Prášková s Dallarou STV 302. Účast safety caru byla v tomto případě nevyhnutná. Po 4 kolech se závod opět rozjel. Na čele se usadila dvojice Nevěřil-Saavedra a sváděla spolu velmi urputný, ale čistý boj. Chvílemi se zdálo, že pod přemostěním Matador Kolumbijec zaútočí a dostane se na čelo, ovšem výkon vozu F3000 vždy zvítězil. Jak poznamenal Nevěřil po závodě, vrchařské klání se jede 5 minut, ovšem na okruzích musí jezdec udržovat pozornost celých 20-30 minut.  Do konce závodu udržoval Nevěřil vedení a mohl tak zamávat divákům zlatým věncem.

Stříbro patřilo Saavedrovi a bronz si za výkon na dráze zasloužil Milan Svoboda s Dallarou F3. Při dané konkurenci zajel fantastický závod a do MMČR divize 2 si vybojoval vítězství. Do cíle nedojel jeden z favoritů Herndlhofer s Lolou Opel, ani Randlsfofer, který přivezl Dallaru Renault ze světové série těchto silných vozů. Milavec rekord překonat nemohl, protože jeho Dallara V6 vypověděla službu již po první kvalifikaci. Další silný vůz Reynard F3000 Cosworth dovezl do cíle na pátém místě Němec Büttner. Velmi hezky dojel i Slovák Kvašai s Dallarou 394 Opel, ikdyž toho zatím na okruzích mnoho nenajezdil. Velmi spokojen mohl být i sedmý Palmi. Ten porazil nejen vedoucího muže Interserie Conrada, ale také Tillera s dalším vozem Dallara F3. Za nimi pak dojela plejáda českých jezdců, kteří předváděli tvrdé souboje. Pořadí v cíli hovořilo nejlépe pro Horáka, pak následovali: Jiří Svoboda, Tlustý a Kostruh. Všichni předjeli i Milavce, který díky poruše silné Dallary musel vzít za vděk formuli Renault.

Druhý závod opět opanoval Dušan Nevěřil. Jeho stroj F3000 fungoval skvěle a konkurenci ujel. Ne však Saavedrovi, který opět dojel do cíle jen s 0,7 sekundovým odstupem! Bronz si z Mostu odvezl Herndlhofer s Lolou Opel. Milan Svoboda bojoval s konkurencí i v neděli,  ale Tiller a Holanďanka Van der Lof ho nakonec udolali. Ovšem na mnohem mladších vozech. Na sedmém místě pak dokončil svou pěknou jízdu Kostruh s Normou. Palmiho ze soboty napodobil Horák a porazil Conrada s další formulí Renault. Slovák Kvašai skončil těsně před Milavcem na  11. místě. Prášková měla více štěstí, když strkanici po startu přežila bez úhony a mezi 29-ti jezdci dojela sedmnáctá. Závod nedokončil Jiří Svoboda, ani Martin Tlustý. Mnoho se nevedlo ani Ransdorferovi, který po technických problémech dojel až třiadvacátý. Technika tentokrát nefungovala ani Maďarovi Ratkaiovi, ani téměř nejstaršímu borci Kuhnovi. Pech měl potom Christian Zeller, který skončil vždy po kolizi v retardéru.

Výsledky AvD Interserie Most ( FIA Truck ):

1.       Závod

D.Nevěřil – Reynard F3000 Judd

S.Saavedra (Col ) – Dallara 307 Mercedes

M.Svoboda – Dallara STV 302

S. van der Lof ( NED ) – Dallara 304 Opel

H.Büttner ( D ) – Reynard F3000 Cosworth

N.Kvašai ( SK ) – Dallara 304 Opel

D.Palmi – Tattus Renault 2,0

T.Conrad ( D ) – Tattus Reanult 2,0

P.Tiller ( A ) – Dallara 305/6 Opel

J.Horák – Tattus Renault 2,0

2. závod:

D.Nevěřil – Reynard F3000 Judd

S.Saavedra (Col ) – Dallara 307 Mercedes

B.Herndlhofer ( A ) – Lola F3 Opel

P.Tiller ( A ) – Dallara 305/6 Opel

S. van der Lof ( NED ) – Dallara 304 Opel

M.Svoboda – Dallara STV 302

D.Kostruh – Norma M20 Honda CN

J.Horák – Tattus Renault 2,0

T.Conrad ( D ) – Tattus Reanult 2,0

D.Palmi – Tattus Renault 2,0

 

Vláďa Rožánek

AvD Interserie Sprint Challenge

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   AvD Interserie Most © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose