www.car.cz
 

Trucker Buggyry Marcus Bösiger se dostal mezi truckerské TOP star!
     5.9.2008 13:46 - tisková zpráva


Bösiger mezi top star!

Jen trio jezdců ve složení Gerd Köerber, David Vršecký a Antonio Albacete se mohlo před závodem v Mostě pyšnit vítězstvím na stejném okruhu Evropského poháru tahačů ve třídách Super Race Truck i Race Truck. Po neděli přibyl do této elitní společnosti další jezdec – Markus Bösiger!

Zatímco Köerber (Jarama, Le Mans, Zolder) a Vršecký (Nürburgring) dosáhli svých tolik ceněných double pouze na speciálech Buggyra, Albacete s Bösigerech se shodou okolností vždy v Mostě prosadili na Buggyře a MAN! "Kterého vítězství si cením více? Těžko říci. Asi toho ve třídě Race Truck. Doufám totiž, že jsem díky němu zahájil úspěšnou cestu za obhajobou titulu," řekl v Mostě švýcarský jezdec, který se v průběhu víkendu posunul na druhé místo průběžného pořadí za Davida Vršeckého. Co se obtížnosti týče, zvítězila jednoznačně poslední neděle.

"V roce 2001, kdy jsem vyhrál závod třídy Super Race Truck se jela poloviční porce závodů. Jezdec nebyl natolik psychicky i fyzicky vyždímaný, jako je tomu dnes. Kromě toho jsem byl přece jen o pár let mladší a neobhajoval mistrovský titul." Srovnání konkurenčních prostředí se ovšem Markus brání.

"Skutečně těžko říct. V roce 2001 jsem porazil Gerda Körbera, Harri Luostarinena, Steve Parishe či Fritze K. Když to tak spočítám, jednalo se o jezdce, kteří získali dohromady dvanáct titulů mistrů Evropy. Letos jsem se ale vypořádal s dravým mládím v podobě Davida Vršeckého."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose