www.car.cz
 

Sláva Ducháček znovu v první desítce na Pačejově
     11.9.2008 16:24 - tisková zpráva


Spolehlivý Sláva Ducháček znovu v první desítce na Rally Agropa Pačejov

Jubilejní třicáté Rallye Agropa Pačejov s centrem v Horažďovicích, se zúčastnily tři posádky Seznam.cz Rally teamu. Sláva Ducháček s Petrem Dufkem prodloužili svou serii soutěží dokončených v elitní desítce na sedm, Radek Majer s Michalem Pohořelým přišli o své první letošní body jen zásahem (spíše nezásahem) vyšší moci. Jedinými, kdo skončili na štítě, byli Karel Trněný s Václavem Pritzlem poté, co je u fabie WRC zradila spojka.

 Rallye Agropa může Seznam.cz Rally Team, podporovaný partnery APM Automotive a Enterprise Media, směle považovat za domácí soutěž. Vždyť dvě posádky týmu jsou z Domažlicka a mají to do centra soutěže slabou hodinku jízdy. Není proto divu, že se na letošní třicátý ročník všichni těšili.

 Sláva Ducháček s Petrem Dufkem vstoupili do soutěže na stejné pozici, na jaké dokončili předcházející Prachatice. Po druhé rychlostní zkoušce z osmi byli pátí. Za pokles na konečné sedmé místo může ztráta výkonu motoru, čehož využili soupeři Josef a Martin Semerádové a také Pavel Červenka. ¨

 „Poprvé jsme letos startovali do soutěže na zcela nové sadě pneumatik a bylo to hodně znát“,

komentuje závod Sláva Ducháček. „ Dařilo se nám a byli jsme pátí. Bylo nám ale jasné, že Pepa Semerád, který v úvodu někde ztratil pár vteřin, půjde dopředu, ale šesté místo jsme chtěli udržet. V servisu jsme vyměnili brzdové destičky, protože při delším brzdění začaly „vadnout“. Zatímco brzdy se zlepšily, začali jsme ztrácet výkon motoru. Sedmé místo, s malou pomocí defektu Karla Trojana, bylo tedy maximum. Měli jsme i jednu krizovku, kdy jsem ve 160km/h víc střihnul pravou zatáčku, koplo nás to na dvě kola a abychom nešli přes střechu, musel jsem skočit na pole. Po tři sta metrech jsem auto srovnal, najel zpět na silnici a byl jsem moc rád, že nikde nebyly stromy. Autu se také nic nestalo. Tratě byly podle očekávání dost rychlé a moc příjemné nebyly ani dlouhé přejezdy. Výhrady mám i k servisní zóně. Ta byla plná už v pátek dopoledne, přitom se měla otvírat až večer. Pro sto startujících posádek byla opravdu malá. Jinak se mi soutěž moc líbila“.

Sedmým bodovaným výsledkem Sláva Ducháček potvrdil svou spolehlivost a tím, že vždy byl mezi nejlepšími deseti, prokázal ve své první kompletní sezoně s produkčním vozem i dostatečnou rychlost. Nesmíme zapomínat, že jen ve třídě N4 startovalo sedmnáct posádek.

 

Radek Majer s Michalem Pohořelým jeli na jihozápad Čech pro výsledek. Stále se sice podle svých slov s autem učí, ale přesto měli ambice nějaké ty body utržit. Nakonec scházelo dvanáct vteřinek, ale ani ty nejdou na vrub posádky. „Začali jsme jako vždy vlažně, o to víc jsme byli překvapeni, když jsme v servisu viděli výsledky a v nich jsme figurovali na bodované patnácté pozici. Překvapení bylo o to větší, že jsme vymetli jednu velkou díru a autu se nechtělo zatáčet do levých zatáček. V servisu se mechanici museli věnovat jinému problému s tlumiči a brzdami, a tak jsme s rozhozenou geometrií museli pokračovat i v další části soutěže. Navíc jsme dvakrát stáli u havárií. Obě zastavení jsme hlásili v cíli vložky, ale změna času nepřišla. Vím, že i jiní jezdci měli problém s přidělením náhradního času.“ povzdychl si Radek po dojezdu. Rychlostní zkoušky zhodnotil jako rychlé, místy hodně rychlé, ale chápe, že v okolí se technické tratě hledají obtížně.

 

Na závěr opět zhodnocení celého Seznam.cz Rally Teamu pohledem manažera týmu Radka Majera: „Musím pochválit Slávu s Petrem. Je velká škoda, že jim ještě lepší výsledek pokazil vadnoucí motor. Karla Trněného a Václava Pritzla zradila spojka, určitě by jim tratě vyhovovaly a mohlo to pro ně být pěkné svezení. Dvanáct vteřin ztráty na bodované umístění u našeho vozu nás nemrzí. Ty vteřiny jsme neztratili my a zamyslet by se měli jiní. Nyní se již celý tým těší na Rally Příbram, kde nastoupí Karel Trněný a Sláva Ducháček. “

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2008 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose