www.car.cz
 

V neděli v Brně zklamala technika MM racing
     15.9.2008 11:28 - tisková zpráva


Druhý závod kategorie FIA GT3 na Masarykově okruhu v Brně startoval v neděli za velice studeného počasí. Roudnickým Corvettám patřila na startu sedmá řada, odkud startovala posádka Matzke – Skula, a řadu desátou obsadila posádka Vojtěch – Lacko. Velmi dramatický start obě posádky zvládly výborně.

Jiří Skula se vyhnul několika kolizím a dokázal vybojovat neuvěřitelné první místo. Na trať vyjel Safety car, který setrval na trati dvě kola a poté byl závod restartován. Jiří Skula držel první místo ještě další tři kola, ale Sachsa Bert ho nakonec předjel. Adam Lacko s druhou Corevettou držel průběžnou šestou pozici.

 Zastávky obou posádek proběhly naprosto bez problémů, ale zároveň obě posádky v boxech ztratily pár pozic. Martin Matzke se ovšem dokázal probojovat zpět na třetí místo, které později ještě o jednu příčku vylepšil.Veškeré zraky diváků v Brně tak patřily právě týmu MM Racing, který předváděl neuvěřitelné výkony. Tři minuty před koncem závodu měla ale posádka Matzke – Skula obrovskou smůlu.

Došlo k „uvaření“ motoru a Martin Matzke tak musel odstavit svůj kouřící vůz mimo trať. „Je to velká škoda , že to takhle dopadlo, ale takový je motorsport. Jirka perfektně odstartoval, ale už při střídání jsme měli problém se zvýšením teploty motoru. Každopádně to byl moc pěkný víkend, protože jsme opět dokázali v sobotu vybojovat další body do průběžného hodnocení šampionátu,“ řekl po závodu Martin Matzke.

Na závod FIA GT3 European Championship v Brně přišlo mnoho fanoušků, což si pochvaloval i druhý jezdec. „V sobotu jsme s Martinem dokázali, že vítězství v Oscherslebenu nebyla náhoda, jak nám někteří naznačovali. Domácí prostředí bylo trochu svazující, protože přišlo mnoho fanoušků, tak jsme jim chtěli dokázat, že na to máme, což se také povedlo. Moc mě těšilo, když jsem přebíral pohár a viděl davy tleskajících diváků.

Neděle se nevydařila po stránce techniky, ale myslím si, že to byl vzhledem k vývoji závodu jezdecký úspěch pro mě i pro Martina,“ dodal Jiří Skula. Štěpán Vojtěch dovezl druhou Corvettu na šestém místě a získal také další důležité body.

Dalším podnikem, na který se roudnický tým chystá, je poslední závod německého mistrovství ADAC, který se jede na okruhu Sachsenring 20.září.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Paddock a Pit Lane při FIA GT Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose