www.car.cz
 

Sobota v Zolderu. Buggyry na stupních, ale až za Albacetem
     14.9.2008 07:20 - tisková zpráva


Místo konání: ZOLDER (13.9 2008)

 

Měřený trénink

Po volných trénincích, které vyšly nejlépe Vršeckému před Hahnem a Bösigerem byl zahájen ve 13:05 měřený trénink. Před jeho začátkem ale začalo k nelibosti snad všech truckerů pršet, čemuž odpovídaly i dosažené časy.

 

Ti nejlepšími ztráceli ve srovnání s volnými tréninky cca 6 sekund na kolo. Hned na úvod šel do čela loňský suverén Markus Bösiger, za kterého se seřadili Albacete s Vršeckým a Altenstrasserem.  Vzhledem k tomu, že v první polovině tréninkové dvacetimitovky déšť ustával, bylo zřejmé, že truckeři začnou postupně zrychlovat.

 

Nejdříve zareagovali na změnu k lepšímu Bösiger s Albacetem, jednalo se však o změny minimální. V té chvíli byl Vršecký v depu a jeho tým spřádal plány, kterak se nejlépe vypořádat se stále mokrým okruhem a konkurencí. V okamžiku Davidova vyjetí na dráhu však začal déšť opět sílit….

 

Nakonec se tedy z nejlepší startovní kvalifikační pozice radoval Markus Bösiger, za kterým skončili Albacete s Vršeckým. Zajímavě se vyvíjel i souboj o další místa. Vítězně z něj nakonec vyšel poněkud překvapivě  Altenstrasser, který odsunul na další místa Belloca s Hahnem a Oliverem.  Mistr jízdy na mokru Frankie Vojtíšek se musel spokojit s devátým nejrychlejším časem.

                                                 

Kvalifikace

O osudu osmikolové kvalifikace se rozhodlo již na startu. Přesněji řečeno před  startem. Přestože měl totiž Markus Bösiger výhodu pole position, vyšla na něj poněkud paradoxně mokrá stopa. Úřadující mistr Evropy tak nemohl patřičně akcelerovat, čehož využil bezezbytku Antonio Albacete.

 

 Markus se snažil seč mohl, na konci šestého kola podnikl dokonce útok na první místo, který však nevyšel. V závěru pak měl švýcarský trucker nemalé obtíže s uhájením druhého místa, na které se dral David Vršecký.

 

Vedoucí muž průběžného pořadí řešil hned v úvodu stejně jako v měřeném tréninku problémy s elektronikou. V průběhu prvního kola se tak před něj posunul dokonce Markus Altesntarsser. V následujícím kole se však David vrátil na medailovou pozici a dojel třetí! Dvě kola před koncem závodu pak zaútočil na Markuse Bösigera, jednalo se však spíše o průzkumný útok, který Markus odrazil.

                                            

Pohárový závod

Dvanáct kol přineslo velmi zajímavou podívanou, ze které nakonec oba jezdci na modrých speciálech dokázali vytěžit z minima maximum. Na rozdíl od kvalifikace netrápila Markuse s Davidem elektronika, ale potíže s pneumatikami. Podstatně větší trable musel řešit David, který jel prakticky devět ze dvanácti kol na poloprázdných levých zadních pneumatikách.

 

A tak zatímco si jel Markus vcelku v poklidu pro druhé místo za Albacetem, musel David zvládnout dravou smečku pronásledovatelů ve složení Altenstrasser, Belloc, Hahn. To, že se mu to nakonec podařilo považuje za malý zázrak.

 

Řekli po závodě

Markus Bösiger: „Mám z dnešního dne vcelku neutrální pocit. Po vítězství v měřeném tréninku jsem myslel, že na tom budu lépe. V rámci zachování objektivity ale musím přiznat, že Antonio odjel dva skvělé závody. Se dvěma druhými místy jsem nakonec spokojen.“

 

David Vršecký: „Celý pohárový závod jsem protrpěl. Na brzdách a v levých zatáčkách jsem se snažil jet na hraně a jenom se modlil, aby vydrželo alespoň to málo, co ze zadních pneumatik zbylo. Nakonec to vyšlo, abych pravdu přiznal, ani nevím, jak. Nejsem stoupencem alibistických frází, ale se třetím místem jsem hodně spokojený.“

 

Výsledky jezdců týmu Buggyra International Racing System

Jezdec                        Měřený trénink  Kvalifikace  Pohárový závod  Body

Markus Bösiger                      1                   2                    2                  24

David Vršecký                        3                   3                    3                  20

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Matador Czech Truck Prix Most 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose