www.car.cz
 

Jiří Mičánek vyhrál sobotní závod Super Sports Cupu v německém Lausitzu !!
     14.9.2008 10:23 - tisková zpráva


Brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek s vozem Porsche Carrera RSR zvítězil v sobotním závodu seriálu Super Sports Cup na německém okruhu v Lausitzringu. Tímto úspěchem si dal Mičánek s jednodenním zpožděním dárek ke svým pátečním dvaadvacátým narozeninám. Před měsícem vyhrál Mičánek závod stejného seriálu na belgickém okruhu ve Spa.

Své kvality potvrdil Mičánek už v kvalifikaci, kde dosáhl nejrychlejší čas. V samotném závodě zvítězil systémem start - cíl a před druhým v pořadí Němcem Svenem Dolencem měl náskok 6,1 sekundy.

"Na Lausitzringu se jela za slunečného a velmi chladného počasí delší  varianta okruhu. Kromě prvního volného tréninku, kdy jsem skončil čtvrtý, jsme neměli problémy," uvedl Jiří Mičánek, který i do nedělního druhého závodu vyjede opět z pole position nejrychlejšího jezdce.

Závod na Lausitzringu je pro Mičánka přípravou na další pokračování Porsche Carrera Cupu, který na něj čeká příští neděli v Barceloně.  

Výsledky

1. Mičánek (ČR) 30:12,435, 2. Dolenc (Něm.) -6,100, 3. Ahlden (Něm.) -10,435.

 

  JiPo


 
 
Fotogalerie:   Paddock a Pit Lane při FIA GT Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose