www.car.cz
 

Volfové Příbram vynechávají, ale už plánují Sosnovou i Prahu.
     15.9.2008 14:56 - tisková zpráva


Jiří Volf2 – Příbram 2008 – z „rozumu“ nejedeme !

tisková zpráva posádky Jiří Volf – Jiří Volf


Posádka Volf-Volf se měla zúčastnit víkendové rally Příbram. Bohužel situace v teamu je finančně tak napjatá, že se team rozhodl tuto soutěž po uvážení vypustit. Další plány, jako je setkání mistrů v Sosnové a Pražský rallysprint, si team již teď zajistil finančně v předstihu.

 
Proč jste nakonec odvolali Příbramskou rally? : „Hodně dlouho jsem to zvažoval. Pan Berger jako ředitel soutěže se nám ještě snažil pomoci sehnat nějaké prostředky. My si velice vážíme takového postupu. Team disponuje ještě rezervním rozpočtem, který by Příbram pokryl, ale po zvážení našich šancí a možnostech umístění, jak v soutěži tak v mistráku, jsme se rozhodli ze soutěže omluvit.

 

V plánu je ještě Setkání mistrů v Sosnové a Praha. V současnosti hledáme vhodné partnery na tyto akce a dosti „odvážného“ VIP na místo spolujezdce v Praze. Tyto podniky již nejsou pro mistrovství důležité a tak můžeme závodit bez tlaku  a atraktivně pro diváky, tím udělat dobrou vizitku našim sponzorům.“ komentuje situaci Jiří Volf.

 

Co tvoje zranění, jsou již záda úplně v pořádku? : „Zranění a pauza po zranění páteře nedovolují žádné atakování předních příček kvůli možnosti další havárie. Takové riziko jsem nepodstoupil ani na Barumce a na dosahovaných časech to bylo vidět. Všude jsem jel s rezervou, někde dokonce i pro diváky. Cílem bylo splnit smluvní vztahy s partnery na tak prestižní soutěži a dojet do cíle.

 

Obojí jsme bez ostudy splnili. Barum rally pro mne byla přesto velmi fyzicky náročná, do dnes nejsou záda úplně v pořádku a s přiloženou stavebnicí „MERKUR“ v zádech investujeme raději finanční rozpočet do podniků po Příbrami následujících, které jsou víceméně bez dalšího nebezpečí poranění páteře. Až budu úplně OK mohu do toho jít opět naplno.“ Líčí zdraví Jirka Volf.

 

Co technika, plánujete nějaké změny? : „ANO, naše Evo 9 je na prodej. Prokázalo, že jde o jedno z nejspolehlivějších aut ve startovním poli, což připisuji jak neustálé údržbě, kvalitnímu přístupu k opravám po haváriích, tak v neposlední řadě velmi solidní přípravě Miroslava Jandíka a jeho teamu z APID s.r.o.

 

V podstatě nás trápila technika pouze na Barum rally. To ale připisuji spíše nějakým vadným dodávkám dílů a nesmírnou náročností soutěže na techniku. V tomto okamžiku mohu konstatovat, že přes jednu velkou havárii a dvě drobné a také nebýt zranění mohla sezóna být solidní. Na „možná a kdyby“ se v rally nehraje a tak posádky, které nás porážely a byly před námi si úspěch plně zaslouží.“ doplňuje Jiří Volf.

 

Chtěl bys ještě něco doplnit? : „Rád bych se ještě vyjádřil k vznikající asociaci jezdců. Tento krok lidí, kteří jí dali vzniknout, velice podporuji a věřím, že jde o dobrou věc jak alespoň trochu snížit rizika rally pro nás jezdce, tak i pro ostatní zúčastněné. Jde o velice nebezpečný a přitom krásný sport a tak doufám, že všichni potáhnou za jeden provaz: asociace, jezdci, FAS a pořadatelé, jedině takto to bude mít smysl.“ apeluje Jiří Volf.

 

 

Děkujeme všem dosavadním partnerům teamu a fanouškům za podporu teamu a věříme v setkání alespoň jako diváci na víkendové Příbramské rally.   

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

www.volfjirka.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross Sosnová září 2008, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose