www.car.cz
 

První podzimní MOTORTIP : od gétéček přes rallyecross až po trucky i trucktrial.
     18.9.2008 15:03 - Pavel Jelínek


První již podzimní televizní motoristický magazín MotorTip nabídne gétéčka, mnohasetkolové speciály z ME v rallyecrossu, ještě silnější závodní okruhové trucky, trucktrial i rallyesprint. Pořad bude již v závěru týdne k vidění také kdykoliv na internetu.

 

„Druhý zářiový MotorTip bude plný úspěchů českých jezdců v různých disciplínách a jistě potěší většinu diváků. Ohlédneme se za mistrovstvím Evropy v rallyekrossu v Sosnové, kde medaile vybojovali hned čtyři čeští závodníci. Vrátíme se také k evropskému šampionátu trucků v Mostě, kde kraloval český tým Buggyra, směřující k evropskému titulu. V pískovně v Drnovicích se zase jel předposlední letošní závod v trukctrialu a i zde bylo k vidění velmi zajímavé závodění. Šampionát ve sprintrallye pokračoval v Pačejově, kde vyhrál Roman Odložilík a stříbrný Josef Peták se pro změnu mohl radovat z již jistého  titulu.

 

Brno zase vidělo dramatický závod FIA GT, kde se z medailí mohli těšit Martin Matzke s Jiřím Skulou v nejnabitější třídě FIA GT 3, ale také Jiří Janák ve třídě GT 2 a Vladimír Hladík ve třídě GT 4. V pořadu nechybí ani řada dramatických záběrů, či atraktivních on boardů. Velkou kuriozitou je jistě stádo krav, které potkal přímo na erzetě Pavel Dohnal, nebo požár jednoho ze speciálů po dojezdu do  cíle rallyekrossu v Sosnové, zachycený Viťou Klíglem a Karlem Kolečkem. Prostě diváci se mohou těšit…,“ přibližuje jistě zajímavý obsah pořadu jeho tvůrce a šéfredaktor Pavel Jelínek.

 

MotorTip je vysílán na TV Vysočina ( regionální vysílání TV Prima) – s premiérou vždy v sobotu od 7,30 hod a reprízou v neděli ve vysílacím bloku po 7,00 hodině ranní.(nově zde je z technických a provozních důvodů této TV rozdělen na dvě části, vysílané s týdenním odstupem). Dále je tento jeden z mála motoristických magazínů tohoto druhu u nás k vidění v lokálních televizních sítích, jako je KTV Hustopeče, východočeská TV OIK, či KTV v Jeseníku i v některých městech na severu Čech. Úplnou novinkou, přinášející pořad dalšímu  více než čtvrt miliónu  diváků,  je spolupráce s TV Sport 5, kde bylo právě od měsíce září rovněž zahájeno vysílání MotorTipu !!

 

Naopak v případě KTV v Břeclavi nový majitel již pořad pro změnu momentálně nevysílá.

 

Připomínáme, že na internetu je pořad nyní k vidění mnohem lépe, než dříve. Stačí kdykoliv kliknout na adresu www.ktvmedia.cz/ a pořad se okamžitě, kdykoliv vysílání spustí. Není tedy nutné čekat na nějakou konkrétní dobu začátku vysílání, jako tomu bylo v dnes již  dávné minulosti…

 

Již nyní můžeme doplnit i plánovaný obsah příštího dílu: V něm v úvodu října můžete vidět ještě podrobněji a s dalšími rozhovory (a take několika kolezemi) dramatický závod gétéček z Brna, vrátíme se také do Mostu na  formulové klání Intersérie, kde se rovněž čeští jezdci neztratili. A totéž platí o evropském šampionátu v rallyecrossu v Sosnové, zakončeném ohnivou  tečkou, kde se ještě vrátíme k bojům v nejatraktivnější divizi 1. Zde mimochodem nakonec patřil bronz českému jezdci Pavlu Koutnému.

 

Do Branné v Jeseníkách zase zavítali vyznavači veterénů a  český okruhový šampionát vyvrcholil na Podzimní ceně Brna, na kterou se take podíváme. A chybět nebude ani Rallye Příbram, kde se rozdaly poslední letošní soutěžácké mistrovské body a snad se do naší motoristické půlhodnky vejde take reportáž z dalšího podniku rakouského šampionátu v rallye. A nejen to,” dodává Pavel Jelínek.

 

“A pokud jde o již připravený  díl, mohu zmínit ještě jednu zajímavost a novinku. Zatímco některé jiné motoristické pořady zahájily spolupráci z různými MISSkami, MotorTip má také již delší dobu plánované překvapení. Jeho  moderátorkou totiž tentokrát a premiérově je Edita Prášková, tedy úspěšná a velmi sympatická závodnice do vrchu I na okruzích, která usedá do  formulových vozů a dokáže porážet I mnohé muže.

 

Edita navíc natočila I několik rozhovorů se svými kolegy, či  soupeři, z nedávného závodu Intersérie, které se ale objeví až v reportáži v příští  dílu v úvodu října, Tentokrát se prostě nevlezly, závěr sezóny je holt  akcemi velmi nabitý,” usmívá se ještě Pavel Jelínek, pro kterého bude mimochodem I nadcházející víkend poměrně náročný a čistě motoristický. Již v pátek vyráží na Rallye Příbram, v neděli pak na Podzimní cenu  na okruh do Brna.

 

Podrobnosti o lokalitách a TV stanicích, kde je pořad vysílán, též na:

 

http://www.jsc-studio.cz/ a http://www.tv-vysocina.cz/ (TV Vysočina),

www.oik.cz/ (TV OIK – Orlický infokanál),

http://www.ktjes.cz/ ( KTV Jeseník),

www.hustopece-city.cz/ (KTV Hustopeče),

www.ktvmedia.cz/ ( Roudnická televize - včetně vysílání aktuálního  dílu MT na internetu !)

http://www.ivysocina.cz/

 

 

a nově : http://www.sport5.cz/

 

Poděkování patří také následujícím mediálním partnerům pořadu MotorTip:

http://www.e-auto.cz/    

http://www.erally.cz/rs/  

http://www.auto-news.cz/ 

http://www.car.cz/

http://www.autosportfoto.sk/

http://www.emk.cz/

http://nedbis.ic.cz/  

http://www.motormix.cz/ 

http://www.ftr-media.com/ 

http://www.trebicnews.eu/ 

http://www.RELY.CZ

a dalším !

 

Na pořadu spolupracovali :

 

Kamera:

Jan Olejníček

Alois Folta

Aleš Svoboda

Karel Kubeš

Vítězslav Klígl

Karel Kolečko

Michal Nedbal

JNK studio

Mediasport

Archiv týmů

 

Spolupráce:

 

Edita Prášková

Jana Knížková

Jane Šlouskiová

Věra Kubešová

Jiří Dokulil

Martin Folta

Pavel Douša

Veronika Šeblová

Antonín Kelnar

Jiří Svoboda

Zbyněk Háder

Zdeněk Jelínek, JNK

Jiří Volf

Jakub Špaček

 

Produkce: Pavel Jelínek

Střih : Marie Trojanová

 

NÁMĚT, SCÉNÁŘ, REŽIE …..:  Pavel Jelínek

 

Tisková informace pořadu MotorTip 2008_září 2


 
 
Fotogalerie:   ME v Rallyecrosu - Sosnová 2008 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose