www.car.cz
 

Téměř sto jezdců a rychlá a náročná trať v Krkonoších
     19.9.2008 21:57 - tisková zpráva


V krásném prostředí Krkonoš se sešli jezdci Mistrovství ČR ÚAMK k dalšímu podniku seriálu. Téměř sto jezdců čekala velmi rychlá a náročná trať, ovšem s výborným zázemím jak na startu, tak v cíli. Musím poděkovat Tomáši Hankovi za přípravu podniku a za pomoc Liborovi Mejznarovi při samotné akci. Také Míra Wohanka svými zkušenostmi a klidem přispěl k zdárnému průběhu.

V sobotu, po pátečním mrholení, nás naštěstí čekal sluneční den i když studený. To mělo vliv hlavně na přilnavost pneumatik. Již druhý trénink naznačil, že rozhodně nemůžeme očekávat klidný průběh. Na trati zůstali tři vozy po středních haváriích. V tomto trendu pokračoval celý sobotní závod. Zejména v úseku 2,3 se početná divácká obec nenudila a mnoho jezdců zde mělo problémy i těžší havárie. Radost z neustálého přerušování a následného odklízení rozhodně neměli pořadatelé ani jezdci připraveni před startem. Tentokrát veškeré prodlevy byly pouze z důvodů kolizí.Naštěstí vše se obešlo bez zranění, ovšem škody na některých vozech jsou značné.
V neděli, již za horšího počasí, pokračoval závod klidnějším průběhem. Došlo pouze k několika drobným kolizím, až předposlední jízda dne znamenala výjezd vyproštovací techniky po čelním nárazu do stromu v úseku 3 jezdce Pavla Šebesty, také naštěstí bez následků pro jezdce.
Závěrem lze říci, že závod se povedl, měl jsem po sobotě pochybnosti o zařazení takto náročné trati do seriálu. Ovšem chvála všech jezdců se kterými jsem o trati hovořil zajišťuje tomuto podniku místo v našem kalendáři i pro příští rok.

Ve tř冝ě SE1400 svedli pěkn souboj o v咜ězstv・Vlasta Suk a Tomš Mach. Rozhodla Tomšova chyba v prvn・j坥dě. Třet・byl Lďa Rosička, na kter馼o překvapivě nestačily zbyl・vozy Suzuki. V neděli velmi zrychlil Jan Braha a vybojoval poprv・bronzovou medaili.
V SE1600 využil nepř咜omnosti největš劜o soka Radka Chamoly Martin Milowsk a odvezl si 40bodů. Bezpečn・druh・m﨎to po oba dny držel zkušen František Kouřimsk. Dvě třet・m﨎ta jsou velkm 俍pěchem st疝e zrychluj兤劜o Tondy Širok馼o.
V SE2000 se opakoval souboj Semlbauer- Slovček, po oba dny zv咜ězil Honza opět pod dohledem otce. O třet・m﨎to se přetahovali Pťa Bal勛 a Jarda Winter, každ uspěl jeden den.
V SE+2000 st疝e s převahou v咜ěz・Aleš Kom疵ek a i Jirka H疚 se konkurenci vzdaluje a pravidelně bere druh・m﨎ta. Velk 俍pěch je stejn čas Danči Kom疵kov・s velkou hvězdou z疱odu Jindrou Štolfou, kter na slabš匇 voze zajel skvěle a vkl匤il se mezi čtyřkolky.
E1-1400 se čekal souboj Mach- Suk, bohužel Vlasta jr. po cel v勛end laboroval s motorem, tak ze souboje sešlo.Honza Holeček byl jednou třet・a jednou druh. Poprv・na bedně se objevil mlad Milan Bydžovsk na Fiestě.
V šestn當tk當h bohužel byla velk・伹rtnost a tak・se omluvily dva největš・favorit・Karel Patočka a Martin Rybnček. Zv咜ězil tak dvakr疸 Josef Srnsk jr. na Fiestě, v sobotu byl druh Luboš Čadek.
Tak・ve dvoulitrech byla slabš・konkurence a to v sobotu ještě havaroval velk favorit Jan Kočiš na Fabii. Vůz do druh馼o dne opravil a jasně vyhr疝. V sobotu vyhr疝 Jakub Choura. Dvě druh・m﨎ta vybojoval Miloš Lang a dvě třet・Tomš Hank.
V nejsilnějš・tř冝ě zv咜ězil oba dny Jan Kotrba na Mitsubishi Lancer Evo IX, na paty mu šlapalo libereck・duo Nesvadba, Boura. V neděli Nesvadba nestartoval, třet・tak byl Jan Kobrle, kter駑u trať zjevně nevyhovovala.
V H1300 po oba dny dominoval novček seri疝u Martin Rejl na na kvalitně připraven・Škodě 130RS. Dvě druh・m﨎ta si zajistil m﨎tn・matador Pepa Srnsk na Škodě 110R. Bojovn vkon předvedl, zaslouženě třet・ Tomš Dr疽ta na Ladě.
V šestn當tk當h se opět čekal velk souboj Chmelař – Krejbich. Bohužel Petra Krejbicha při startu do prvn・ostr・j坥dy zklamala technika / diferenci疝/. Z důvodu nemoci otce startoval s kr疽nou Škodou 200RS Robin Bořke a dvěma druhmi m﨎ty uk痙al potenci疝 vozu. Třet・byl dvakr疸 Ladislav Rosička senior.
V H+1600 nyn・kraluje prvn・opravdov z疱odn・speci疝 sk. A2 t騁o tř冝y a to Golf II Ivo Kr疝e. Druh byl Petr Muž勛 na kr疽n駑 Datsunu 240Z a poprv・se na bednu dostal po oba dny Martin Slez疚 na BMW 2002. V neděli byl druh dabler Kr疝e, Miloslav Holeček.

PR


 
 
Fotogalerie:   ME v Rallyecrosu - Sosnová 2008 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose