www.car.cz
 

MMČR D2: Nikolas Kvašai kraloval závodům v Brně
     21.9.2008 10:33 - Vladimír Rožánek


MMČR na okruzích hostilo opět Brno. Jeho automotodrom tak po týdnu přivítal další velmi silné stroje. V divizi 2 čekal na jezdce poslední dvoj-závod a po letech nečinnosti této divize, se opět můžeme těšit na vyhlášení mistra republiky.

V první jízdě si dával trochu na čas právě Slovák Kvašai, kterého již diváci viděli na letošním Truck Prix, kde startoval v Interserii. Musel proto startovat z boxů, ovšem to nic nezměnilo na tom, že během závodu nedal soupeřům šanci a zapsal si tak první vítězství v rámci MMČR na okruzích.

Druhý dojel v sobotu Adam Kout. Jeho formule Renault fungovala skvěle a do cíle dorazil s šestisekundovým odstupem na vítězného Kvašaie. Po dlouhé době tak měli diváci možnost vidět formule Renault ze stáje Křenek Motorsport. Druhý stájový Renault, s pilotem Jakubem Knollem, skončil šestý a Stieger dokončil závod na desáté pozici.

Martin Tlustý pak s další formulí Renault udolal i prototyp Davida Kostruha a dojel si pro další, jak se ukázalo, velmi potřebné body. Prototyp Norma M20 Honda tak dojel na čtvrtém místě, když za sebou nechal i Palmiho a Knolla. Milan Kusý junior si v letošní premiéře s formulí BMW dojel pro deváté místo, když skončil za zády Jiřího Svobody. Startoval v nově vzniklém týmu Scuderia C´iest la Vie.

Poláci Kochanski a Jankowski do bojů o přední příčky tentokrát nezasáhli a Habjan ze Slovinska ujel jen jeden okruh.

I druhý závod patřil do režie Slováka Kvašaie, který s Dallarou F394 Opel mnohé překvapil a zařadil se mezi velmi zajímavě se vyvíjející mladé závodníky. Tým M.B.K. Racing tak pro formulové soupeře dobrého ,,strašáka,,. Pro stříbrný věnec si v druhém závodě dojel David Palmi s formulí Renault, když předjel i Adama Kouta ze stáje Křenek Motorsport. Až čtvrtý dojel Kostruh, který do závodu vyjel z pole position. Pěkná skupinka se utvořila při boji o páté místo. Bojovali o něj Horák, Knoll a Polák Kochaňski s Dallarou F395 Mugen Honda. Ovšem soupeři na formulích Renault měli tentokráte navrch. Milan Kusý junior s formulí BMW závod nedokončil a obdobně dopadl i Martin Tlustý, který se díky kolizi mnoho nepovozil.

Výsledky MMČR D2 v Brně:

1. jízda:

N.Kvašai (SK) - Dallara 394 Opel

A.Kout - formule Renault 2,0

M.Tlustý - formule Renault 2,0

D.Kostruh - Norma M20 Honda CN

D.Palmi - formule Renault 2,0

J.Knoll - formule Renault 2,0

M.Kochanski (PL) - Dallara 395 Mugen Honda

J.Svoboda - Dallara 302 STV

M.Kusý jr. - formule BMW FB02

L.Stieger - formule Renault 2,0

2. jízda:

N.Kvašai (SK) - Dallara 394 Opel

D.Palmi - formule Renault 2,0

A.Kout - formule Renault 2,0

D.Kostruh - Norma M20 Honda CN

J.Horák - formule Renault 2,0

J.Knoll - formule Renault 2,0

M.Kochanski (PL) - Dallara 395 Mugen Honda

J.Svoboda - Dallara 302 STV

L.Stieger - formule Renault 2,0

W.Jankowski (PL) - Reynard 893 VW

Vláďa Rožánek

MMČR na okruzích 2008


 
 
Fotogalerie:   AvD Interserie Most © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose