www.car.cz
 

Corvette C5-R veze bronzový věnec z Brna
     21.9.2008 13:28 - Vladimír Rožánek


Kvalifikaci na vytrvalostní závod kralovaly 2 Mercedesy. V jejich kokpitech se kromě starých známých, objevili i Nikola Kiesa a Portugalec Pedro Lamy. Jejich náporu podlehlo i Audi A4 týmu BRT, které si i se Švédem Björkem dojelo pro třetí místo na roštu. Pro všechny bylo příjemným překvapením čtvrté místo Pagani Zonda V12, které potenciál na takovéto výsledky rozhodně . Slováci Kiabové s novým činím Porsche RS startovali až 18-. Z posledního 38 místa na roštu startoval Fiat Seicento, za jehož volantem se střídali Slovinci Habjan a Marinšek, kteří jinak startují i s formulemi v divizi 2.

V závodě pak s otřesným náskokem 6-ti kol zvítězily Mercedesy nad zbytkem světa. Není divu, vždyť kromě Audi A4 z týmu BRT nikdo nemá k dispozici takto výkonnou techniku. Ani GT vozy tomuto tempu nemohou stačit, proto dojel do cíle třetí vůz s takto velikou ztrátou. Ale to nesnižuje výkon posádek, protože řízení těchto speciálů nepatří mezi jednoduché věci, jak by se na první pohled mohlo zdát. Třetí místo si z Brna odváží Corvette C5-R, kterou viděli diváci již o týden dříve, v závodech FIA GT. Rakouská stáj AT Racing s otcem a synem Talkanitsovými mohla být s vystoupením na okruhu v Brně spokojená. Čtvrté místo si k dobrou mohou přičíst Konopka a Horňák, kteří jeli s novým Porsche 997 RSR. Ve stejném kole dojela do cíle i pátá posádka Rudo Machánek/Stefan Rosina. Ti ovšem s trochu starším Porsche 911 GT3 RS. V dalším pořadí pak figurovalo Lamborghini Gallardo a dvě cupová Porsche s německy mluvícími jezdci.

V klasifikaci do 3500ccm3 si nejlépe počínala dvojice Kusín/Kotrba, která si s BMW M3 GTR dojela pro vítězství ve třídě. Druhé skončilo BMW M3 s posádkou Kusín/Kotrba/Válek a bronzový post v kategorii obsadili Maďaři Solti a Gal na Seatu Leon Supercopa. Celkově 25- dojeli do cíle Matějovský/Hybáček/Koláček se Seatem Leon TDi.

Ve dvoulitrech odvezli zlato Hladík a Duda s Renaultem Clio RS. Velmi pěkně pak zajeli i Valášek/Špalek/Zeman s Renaultem Clio Sport, kteří za sebou udrželi i Alfu Romeo 147 a druhý stájový vůz Tech Future s Pecinou, Hešem, Hladíkem a Dudou. Na dobré pozici dojela i Slovenka Savkaničová, která jela společně s Rojkou a Karovičem na dalším Renaultu Clio RS.

Pro poruchy a havárie nedokončili závod Pagani Zonda V12, Bezák s Porsche, Audi A4 DTM z týmu BRT, ale také ani jedno BMW z Duck Racing a Šenkýr s Friedem na BMW M3 GTR V6.

Výsledky vytrvalostního závodu D4 na PCB:

Charouz/Enge/Mücke - Mercedes Benz DTM

Janiš/Charouz/Kiesa/Lamy - Mercedes Benz DTM -3kola

Talkanitsa/Talkanitsa jr. - Corvette C5-R LMGT1 -6kol

Horňák/Konopka - Porsche 997 RSR -7kol

Machánek/Rosina - Porsche 911 GT3 RS -7kol www.weitarc.com

Jirásek/Urban/Charouz - Lamborghini Gallardo Evo -8kol

Hable/Stanek/Svepes - Porsche 996 GT3 Cup -11kol

Gruenhut/Pabel - Porsche 996 GT3 Cup -11kol

Kusín/Kotrba - BMW M3 GTR -11kol

Pfefferkorn/Ortlieb/Natter - Porsche 997 GT3 Cup -12kol

Vláďa Rožánek

MMČR D4 2008

 

 

rolex replica watches
 
 
Fotogalerie:   Tříhodinovka na PC v Brně od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose