www.car.cz
 

Tráva v chladiči zastavila roudnický MM Racing na Sachsenringu
     22.9.2008 10:57 - tisková zpráva


Tráva v chladiči znamenala konec závodu

Dobrý nástup měl roudnický tým MM Racing na německém mistrovství ADAC GT Masters na okruhu v Sachsenringu. Do pátečních volných tréninků vyjelo na trať 20 vozů kategorie GT3. Martin Matzke a Jiří Skula zajeli v prvním volném tréninku čas 1:25.756, v druhém odpoledním 1:24.823, což je dobré zlepšení. Druhá posádka týmu MM Racing Lacko - Vojtěch se německého mistrovství neúčastní.

Počasí celkem přálo,i když se občas objevila kapka, ale nebylo nutné přezouvat na mokré pneumatiky.
Sobotní závod na okruhu Sachsenring začal velice dobře. Martin Matzke startoval sice z třináctého místa, ale hned po startu dokázal vybojovat devátou příčku a časy neustále zlepšoval. Ale pár kol před povinným střídáním mladý jezdec vyjel v poslední zatáčce před cílovou rovinkou z trati a nabral trávu do chladícího systému vozu.To byl pravděpodobně osudový okamžik celého závodu.

„Bohužel jsem nezvládl zatáčku. Hodilo mě to do trávy, která je tady hodně vysoká. Došlo k ucpání mřížky chladiče. Mechanici se ještě snažili při střídání vyčistit co se dalo, ale už bylo málo času,“ řekl po dojetí Martin Matzke. Tým tedy provedl střídání i rychlou kontrolu motoru a druhý jezdec pokračoval v závodě dále. Stále ale docházelo k většímu přehřívání motoru, a tak Jiří Skula musel závod ukončit. „Auto ztrácelo výkon , nemělo cenu riskovat větší poškození motoru, proto jsem zajel do boxu, kde mechanici zjistili závadu chladícího systému,“ řekl smutně pilot Jiří Skula.

„Technické problémy do našeho sportu bohužel patří, ale budeme se snažit co nejlépe auto připravit do zítřejšího posledního závodu sezóny ADAC,“ dodal inženýr týmu Petr Hadaščok. Nedělní závod startuje ve 13 hodin, kdy by měl být motor již opraven a připraven do dalších bojů o poslední cenné body německého šampionátu ADAC GT MASTERS.



PR


 
 
Fotogalerie:   Momenty z brněnského zápolení GT od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose