www.car.cz
 

Vrchař Milan Kašpárek a jeho vydařená okruhová premiéra s AUDI TT DTM v Brně
     23.9.2008 19:17 - tisková zpráva


Audi TT-R na okruhu výborně, junioři měli smůlu...

Pouze jeden vůz EHRT dokončil kompletní program podzimní ceny Brna. Oba mladíci šternberského týmu museli svůj závod sledovat pouze z boxové zdi. Tomáše nepustil do závodu prasklý homokinetický kloub a Honza musel opustit myšlenky na start v závodě kvůli následkům páteční nehody.

Škoda Fabia MK I. nedokázala spatřit cíl brněnského závodu ani na počtvrté. Po třech neúspěšných startech pod vedením Milana nedokázal dovézt vůz do cíle ani Tomáš a i nadále pokračuje ve smolném průběhu letošní sezóny. Po problémech s motorem v kvalifikaci, kdy obsadil 11. příčku na startovním roštu, byla provedena úprava řídící jednotky a vše nasvědčovalo, že by již měl být motor konečně ve 100% kondici. Bohužel při nedělním warm-upu se ozvala rána a Fabia zůstala nehybně stát na trati s homokinetickým kloubem „vejpůl“…

Druhý vůz, s rodným listem z mlado-boleslavké automobilky, Škoda Fabia PP-1400 dostal při pátečním volném tréninku „naloženo“ na pravé zadní kolo od Porsche rakouského týmu Koblbauer. Kvůli opravě nestihl Honza - „Mini“ nastoupit do měřených tréninků, ale dostal výjimku pro start v nedělním závodě. Bohužel obdobně jako jeho bratr ukončil svou pouť po brněnském okruhu v nedělním warm-upu. Skrytá závada po páteční nehodě vystavila definitivní stop pro závod…

Čest Ecce Homo Racing Teamu zachránil alespoň Milan. Při své premiéře v nejsilnější divizi D4>3500 dokázal potrápit mnohem zkušenější soupeře a vybojoval v nedělním sprintu na 10 kol sedmou pozici.

Audi TT-R DTM se startovním číslem 95 odstartovalo do závodu z devátého místa. Po letmém startu si Milan udržel v první zatáčce svou pozici a začal dorážet na osmého Slováka Miro Konopku se Saleenem. V prvních kolech se musel pilot Audi vypořádat s nízkou teplotou pneumatik.

Od třetího kola už ovšem začalo obutí fungovat na 100% a po krásném předjížděcím manévru na konci cílové rovinky dokázal Milan posunout TT na osmou příčku. V tom samém kole chyboval na Stadióně Tony Herbeck a rázem jsme figurovali ve výsledcích na sedmém místě. Vyrovnanými koly se navíc posunul až za Audi A4 DTM Bohemia Racing Teamu pilotovaný Milanem Maděryčem. „Závod jsem si dokonale užíval.

Po předjetí Konopky a chybě Herbecka jsem získal sedmou pozici a navíc se mi podařilo v šestém kole dojet Maděryče. Bylo zřejmé, že má jeho novější vůz výrazně navrch, protože na rovinách mi ujížděl rozdílem třídy, ale v zatáčkách sem jej dokázal vždy dojet až na těsný kontakt. Bohužel jsem se už před Milana nedokázal probít, ale i tak sem si prožil fantastický víkend, který jsem završil sedmou pozicí.

Těší mě jak jsme byli během celého víkendu rychlí a jak jsme dokázali ujet identickému vozu Viliama Liedla během sprintu…“, zanalyzoval průběh závodu Milan Kašpárek.


Po návštěvě na okruhu se opět vracíme závodit na kopce. O následujícím víkendu budeme startovat při posledním podniku domácího mistrovství republiky na kopci Suchý vrch u Šumperka.

PR


 
 
Fotogalerie:   Podzimní cena Brna 2008 - neděle, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose