www.car.cz
 

Michal Matějovský v Brně premiérově s naftovým seatem
     26.9.2008 12:46 - tisková zpráva


Zajímavou zkušeností byl pro jezdce Michala Matějovského start ve známém okruhovém závodě cestovních vozů - memoriálu Ing. Zdeňka Vojtěcha, který se konal ve dnech 13. - 14. 9.2008 na brněnském Masarykově okruhu v rámci podniku FIA Grand Tourismo.

Seat Sport Slovakia připravil pro tento závod vůz Seat Leon TDI a Michal Matějovský, který jako jediný český zástupce startuje v seriálu v evropském Seat Leon Eurocupu, dostal od Seat Sport Slovakia nabídku na jeden start s tímto vozem. "Celý závod jsme pojali jako test. Auto je úplně nové a já jsem se snažil využít všech zkušeností jak svých, tak i mého mechanika Zdeňka Bartoše, abychom vůz co nejlépe nastavili. Byla to pro nás také dobrá příležitost seznámit se se seatem s dieslovým motorem, za kterou slovenským partnerů děkuj," řekl po závodě český jezdec.

O víkendu se v Brně konaly dva závody, v prvním z nich, sobotním, startoval Michal Matějovský a skončil ve své třídě na pátém místě. V nedělním závodě startoval pak slovenský jezdec Vladimír Hybáček a dojel rovněž na pátém místě. I po tomto závodě bude pokračovat spolupráce se Seat Sport Slovakia a tento krásný vůz byl o tomto víkendu opět v Brně při premiéře v tříhodinovém závodě.

 Michal Matějovský ve studiu ČT 4 SPORT

Novou zkušeností bylo pro mladého královéhradeckého jezdce spolukomentování víkendových závodů FIA WTCC na okruhu v italské Imole. Michal má už za sebou první osobní zkušenosti s boji mezi jezdci mistrovství světa cestovních vozů z letošního červnového klání FIA WTCC v Brně a také se s jezdci tohoto vrcholného motoristického podniku pravidelně setkává během závodů SEAT León Eurocup, které se konají v rámci několika FIA WTCC víkendů.

A tak nebylo daleko od domluvy na společném komentování těchto závodů s panem Lutonským z redakce televize ČT 4 Sport.

"Víkendové závody v Itálii byly velmi dramatické a dá se říci, že víkend byl tentokráte v režii britského jezdce Jamese Thompsona s Hondou Accord Euro R. Ten po čase opět dokázal svou sílu a bojovnost, když v prvním z víkendových závodů obsadil třetí místo a ve druhém závodě dokázal zvítězit. Komentář se mi dělal velmi dobře, což si vcelku pochvaloval i moderátor pořadu a byla to pro mne nová zajímavá zkušenost," řekl po návratu ze studia jezdec Michal Matějovský.

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2008 objektivem Jana Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose