www.car.cz
 

Projekt „Formule1“ ve středu v centru Brna i s pilotem týmu Force India F1 Team
     26.9.2008 18:45 - tisková zpráva


„Formule1“ v Brně

 

Dne 29.9. 2008, od 14,30 – 16,30, proběhne na náměstí Svobody v Brně, promo akce k projektu „Formule 1 ve školách“.

 

Pozvání na promo akci k tomuto zajímavému projektu přijali i jezdci ze světa formule 1, sedmadvacetiletý rodák z italské Lotoroconda Vitantonio Liuzzi, který působí ve formuli 1 čtvrtým rokem. Letos je pilotem týmu Force India F1 Team. V formuli 1 debutoval roce 2005 během Velké ceny San Marina v Imole. Absolvoval již 39 závodů F1.

 

Dalším zástupcem rychlých kol je mnohonásobný vítěz závodů F1 René Arnoux, který letos oslaví šedesátiny.Do vysněného světa formule 1 jej katapultoval titul mistra Evropy formule 2 roku 1977. Absolvoval 149 Velkých cen a sedmkrát triumfoval. Jezdil za stáje Martini a Surtees, Ligier, Renault, ovšem největšího úspěchu dosáhl v legendárním týmu Ferrari. V sezóně 1983 skončil se třemi výhrami v MS třetí.

 

Mezi dalšími pozvanými hosty jsou i členové prezidia projektu pan Roman Onderka, primátor statutárního města Brna a předseda poslaneckého klubu ČSSD Mgr. Michael Hašek. Akce se zúčastní i naši přední závodní jezdci Roman Kresta, Adam Lacko a  Erik a Jarek Janišové, kteří jsou zároveň patroni projektu, společně s jejich managerem Antonínem Charouzem.

 

„Formule 1 ve školách“  je mezinárodní neziskový projekt, který má za sebou ostrý start do svého prvního ročníku. Registrace do soutěže právě probíhá na webových stránkách www.f1veskolach.cz , na konci listopadu bude uzavřena. Jedná se o jedinečnou, celosvětově vzdělávací soutěž, určenou, v prvním ročníku soutěže, pouze pro týmy studentů středních škol, ve věku od 15 – 19 let.

 

Studenti se učí pracovat s předními projektovými počítačovými systémy (CAD a CAM systémy), pomocí kterých tvoří design modelu, který následně testují ve virtuálním větrném tunelu. Výrobou testovaného modelu na CNC frézách se uzavírá technická část projektu, který vyvrcholí napínavou bitvou na dráze.

 

Jedinečnost projektu dokazuje i fakt, že je spojen s takovými ikonami reálného světa formule 1 jako jsou Bernie Eccleston, nejmocnější muže světa F1. 

 

Jediným majitelem licence pro ČR a SR a organizátor je společnost BPA sport marketing a.s.

Technický partner poskytující podporu projektu je společnost 3E Praha Enginnering a.s.

 

Partnery projektu jsou: Metrostav, a.s., Škoda Transportation, s.r.o. a Moravská stavební – INVEST, a.s.

 

Srdečně Vás zveme na tuto akci.               

Tým projektu „Formule 1 ve školách“

www.f1veskolach.cz

 

PR

BPA


 
 
Fotogalerie:   CIP 2008: Michal Pavlík s Lucchini SR2 na okruhu ve Varanu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose