www.car.cz
 

Interserii na Salzburgringu vyhrál Ital Lopez
     30.9.2008 18:23 - Vladimír Rožánek


Na Salzburgringu se jel předposlední díl Interserie Sprint Challenge v tomto roce. Jezdci opět změřili síly s kolegy z Austria F3 Cupu a pole tak obohatily formule F3. Poslední závod, neboli finále uvidí fanoušci na Hockenheimringu. Formulová liga tam uzavře již svou 39. závodní sezónu, což jí řadí mezi nejstarší v Evropě.

Thomas Keller s upravenou formulí Renault si na Mozart preiss troufnul i na Itala Lopeze s formulí F3, ale přemíra snahy vedla k chybám a první místo pro něj v těchto závodech nebylo souzeno. V první jízdě zvítězil Ital Lopez s Dallarou F394 Opel. Druhý Němec Keller si dojel pro velký úspěch, ovšem nejen pro sebe, ale také pro formuli Renault. Do cíle na pěkném třetím místě dojel jedinný český účastník David Palmi s další formulí Renault. Jeho kolegu ze stáje Palmi Motorsport tentokráte zaměstnaly školní povinnosti. Až čtvrtý tentokráte dojel zatím vedoucí muž Interserie Thomas Conrad z Německa ze stáje Conrad Racing, za který bojoval i Keller. Na sedmém místě dojel vítěz mezi prototypy Němec Voight, ovšem pro jeho PRC Opel mnoho soupeřů nebylo.

Osmý pak skončil Maďar Ratkai s Coloni Nissan, který měl při mosteckém klání smůlu a ani v jednom závodu nestartoval.

Druhý závod opět opanoval Ital Lopez s Dallarou F394 Opel. Znovu zabojoval Conrad a ze Salzburgringu si odvezl stříbrný věnec. Pro bronzový úspěch si dojel Slovák Kvašai, který se pomalu na okruzích zabydluje. Dallara F394 Opel byla nad síly i Davida Palmiho, který však bramborovou medailí završil velmi úspěšné vystoupení na Salzburgringu. Dále v pořadí skončili Ferenc Ratkai a Rakušan Gruber s další formulí Renault 2,0. Pro Kellera, který v první jízdě proháněl vítězného Lopeze zbylo v druhé jízdě až osmé místo.

Výsledky AvD Interserie Salzburgring:

1. jízda:

F.Lopez (I) – Dallara F394 Opel

T.Keller (D) – formel Renault

D.Palmi (CZ) – formel Renault

T.Conrad (D) – formel Renault

H.Rokitta (D) – formel Renault

2. jízda:

F.Lopez (I) – Dallara F394 Opel

T.Conrad (D) – formel Renault

N.Kvašai (SK) – Dallara F3 Opel

D.Palmi (CZ) – formel Renault

F.Ratkai (H) – Coloni Nissan

 

Pořadí v divizi 2:

1.CONRAD THOMAS  (D) 105 Pkt.

2.KELLER THOMAS (D)  49 Pkt.

3.ROKITTA HELMUT (D) 42 Pkt.

4.KOCHANSKI MAURYCY (PL) 36 Pkt.

5.BERTSCH HARTMUT (D) 31 Pkt.

6.STEPPUTAT JAN (D) 24 Pkt.

Finále AvD Interserie se jede o víkendu 17.-18. Října na německém Hockenheimringu.

Vláďa Rožánek

AvD Interserie Sprint 2008

 

 


 
 
Fotogalerie:   AvD Interserie Most © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose