www.car.cz
 

Rallye Jeseníky 2008 krátce před sobotním startem
     2.10.2008 22:28 - tisková zpráva


Předstartovní horečka vrcholí, Jeseníky startují již v sobotu!

Před startem II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jede v sobotu s centrem ve Šternberku a jeho malebném okolí, se uskutečnila oficiální tisková konference v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje. Zúčastnili se jí zástupci z řad organizátorů, Olomouckého kraje, města Šternberk a hlavního sponzora. Zástupci médií byli seznámeni s historií Rally Jeseníky, aktuálními novinkami před sobotním startem, ale rovněž s plány do příštích let.

Jednatel společnosti AZ pneu s.r.o., Pavel Petruška představil společnost a osvětlil zástupcům médií důvod podpory Rally Jeseníky. “Naše firma se pohybuje na trhu již pátým rokem, přičemž jejími hlavními aktivitami je prodej kol a pneumatik na automobily. Působíme zejména na internetu České i Slovenské republiky, ale máme rovněž stále prodejny v Opavě a nově v Bratislavě. Díky našemu oboru máme blízko k automobilismu, který jsme se rozhodli podporovat.

Jelikož se firma rozrůstá, hledali jsme silného a spolehlivého partnera, jakým je Rally Jeseníky. Celkem se účastníme tří podniků. Prvním je tuningový pohár probíhající celé léto, druhým náš AZ pneu Racing Team v závodech do vrchu a třetí aktivitou je dnes již druhý ročník Rally Jeseníky. V loňském roce se závod díky dobré práci organizátorů povedl, za což jim patří velký dík. Zároveň bych organizačnímu týmu rád popřál hodně úspěchů v letošním roce,“ uvedl jednatel společnosti AZ pneu s.r.o., Pavel Petruška.

Zástupce Olomouckého kraje ing. Luděk Niče vyjádřil podporu kraje pro AZ pneu Rally Jeseníky, této předposlední soutěže šampionátu v jednodenních rallysptintech. „Olomoucký kraj jednoznačně podporuje AZ pneu Rally Jeseníky, jelikož pro kraj představuje organizátor AMK ECCE HOMO Šternberk záruku kvality. Z tohoto důvodu se také kraj rozhodl rally finančně podpořit.“

Přítomné novináře následně předseda organizačního výboru Vlastimil Malík ve stručnosti seznámil s průběhem finišujících příprav předposledního podniku devítidílného rallysprintového šampionátu AZ pneu Rally Jeseníky. Za organizační tým vyjádřil poděkování sponzorům soutěže v podobě Olomouckého kraje, města Šternberka a společnosti AZ pneu s.r.o., jelikož se tato podzimní soutěž v podhůří Jeseníků jede právě díky jejich podpoře.

„Pro závodní jezdce je připraven program již od pátečního rána, kdy se začíná v 7:00 hodin výdejem itinerářů. Pro zlepšení průběhu jejich výdeje jsme na letošní rok připravili novinku v podobě pěti pracovišť, která celý proces urychlí. Následují seznamovací jízdy na tratích, které jsou od 14:30 hodin. Servisní zóna se nachází na kraji města Šternberk v bývalých kasárnách, stejně jako tomu bylo v loňském roce.

V těchto prostorách je také připravena plocha pro vrtulník, který přiletí z Brna a bude sloužit pro televizní záběry. Start soutěže je v sobotu v 8 hodin ráno, na cílové rampě se první posádka objeví v 17:30 hodin,“ uvedl Vlastimil Malík. 

Celý organizační tým II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008 si za cíl klade rychlý a bezproblémový průběh soutěže. Do malebné podzimní rallysprintové soutěže se přihlásil neuvěřitelný počet celkem 138 posádek, což představuje v podmínkách České republiky letošní rekord. Ještě před samotným zahájením soutěže drží organizační tým primát v počtu přihlášek. Podle uvedeného počtu pořadatelé očekávají, že se v sobotu postaví na startovní rampu přes 120 posádek!

Organizátoři již nyní vyvíjí aktivity vedoucí k budoucímu zkvalitnění této podzimní soutěže. Předseda organizačního výboru Malík při tiskové konferenci uvedl, že by se v dalších letech mohly přidat k současným dvěma šampionátům ještě další. A to například domácí mistrovství pro historické vozy nebo polský národní šampionát v rally. To by například znamenalo navýšení startovního pole zhruba o dalších padesát posádek od našich severních sousedů.

A co uvedl Vlastimil Malík k dalšímu vývoji Rally Jeseníky? „Do budoucna nechceme zůstat pouze u rallysprintu. Plánujeme posunout soutěž dále a dostat se do Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Z tohoho důvodu se některé rychlostní zkoušky posunuly i dále od města Šternberk a byl pozměněn charakter trati tak, aby si na něj mohli jezdci do příštích let zvyknout.“

Informace o rally, včetně všech tiskových informací, jsou k dispozici na oficiální internetové stránce www.rally-jeseniky.cz .



Ve Šternberku 1. října 2008 Roman ORDELT, Lukáš GABRHELÍK
tiskové středisko
AZ pneu Rally Jeseníky


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za rakouskou Arbö Rallye Steiermark 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose