www.car.cz
 

Sobota - Jarama 2008 : Buggyra opět může slavit !
     6.10.2008 08:25 - tisková zpráva


Přestože skončil Markus Bösiger v pohárovém závodě třetí, zatímco David Vršecký dojel na čtvrtém místě, vládla v depu týmu Buggyra International Racing System po konci závodu naprostá pohoda. Vzhledem k tomu, že Albacete ztrácí na Bösigera 31 bodů, se může Buggyra radovat z double v individuálním šampionátu. Zároveň zaznamenala nejlepší výsledek své osmileté historie.

Start pohárového závodu vyšel nejlépe Albacetemu před Hahnem, na rozdíl od kvalifikace se Bösiger dostal před Vršeckého. "Před nájezdem do první zatáčky jsem dostal několik ran od Belloca. To, že jsem vyjel živ a zdráv považuji za malý zázrak," řekl Vršecký po dojezdu.

"Po zbytek závodu jsem si hlídal vedoucí trojici a při čekání na případnou chybu si užíval závod." Jisté problémy nastaly při druhém startu. "Každý start s sebou nese riziko, opět jsem měl v zádech Belloca. Tentokrát se naštěstí zklidnil." K zisku titulu stačí Davidovi zítřejší zisk čtrnácti z maximálního možného počtu třiceti bodů.

"Zatím všechno funguje podle mých představ. Čtrnáct bodů není hodně, loni ale Markusovi stačilo deset a nakonec z toho bylo drama."

Markus Bösiger na neděli rozhodně neplánuje totální ofenzívu. "Nemá to cenu. David si jede s přehledem pro titul. O ten ho mohou připravit pouze technické problémy. K našemu sportu to sice patří, rozhodně mu to ale nepřeji. Titul míří do dobrých rukou."

Místo konání: JARAMA (4.10 2008)

Měřený trénink

Velmi zajímavá měřená dvacetiminutovka. Na okruh byl totiž vpuštěn rekordní počet 34 jezdců. Ti nejpomalejší se dostali na okruh ještě předtím, než Vršecký s Bosigerem odkroužili první kolo. Přibrždění Buggyr využili Hahn s Albacetem, kteří se dostali na první dvě místa. Zatímco Bösiger zajel v šesté minutě třetí čas, proplétal se David zbytkem přehuštěného startovního pole na konci druhé desítky. Na vývoj situace však dokázal zareagovat s mistrovstvím sobě vlastním. Nejdříve se posunul za Markuse, v samotném závěru pak zajel třetí nejrychlejší čas a učinil první jaramský krůček k zisku titulu.

Kvalifikace
Vynikající taktický výkon Davida Vršeckého, který si dojel pro body za třetí místo před Markusem Bösigerem a navýšil svůj náskok v čele šampionátu na 19 bodů. Přestože před ním jedoucí Jochen Hahn byl evidentně pomalejší, nenechal se David zlákat ke střetu hrozícímu kolizí. Stejnou taktiku zvolil i Markus Bösiger, který si byl dle vlastních slov velmi dobře vědom skutečnosti, že k vítězství nad Vršeckým mu vzhledem k Davidově aktuální formě může dopomoci pouze technická závada stájového druha. V souboji s vítězným Albacetem ztratil Markus pouhé tři body a je velmi blízko titulu vicemistra.

Pohárový závod

Po zajímavém závodě, který karambol jednoho z domácích hobbistů na několik desítek minut přerušil, se nakonec mohli radovat oba jezdci Buggyry. Markus Bösiger dojel třetí a i přes vítězství Albaceteho si tak zajistil minimálně titul vicemistra. David Vršecký se sice opět v Jaramě nevešel na stupně vítězů, čtvrté místo má však punc vítězství. Závěrečný den šampionátu mu stačí k zisku titulu vybojovat čtrnáct z maximálního možného počtu 30 bodů!

Řekli po závodě

Markus Bösiger: „Myslím, že už dnes můžu pogratulovat Davidovi k titulu. O ten by ho v můj prospěch mohly připravit pouze technické problémy. Nic podobného mu pochopitelně nepřeji. Titul míří do správných rukou.“

David Vršecký: „Dnes dopadlo všechno takřka podle mých představ. V první zatáčce pohárového závodu mě několikrát trefil Belloc, na čtvrtém místě jsem bezpečně kontroloval závod. Markusovi děkuji za gratulace, ale ještě je brzo. Loni stačilo k zisku titulu získat v neděli deset bodů, nakonec z toho bylo drama.“

Výsledky jezdců BIRS v Jaramě

Měřený trénink Kvalifikace Pohárový závod Body

Markus Bösiger 4 4 3 19

David Vršecký 3 3 4 18


Buggyra

Jarama 2008 - online zpravodajství
Exkluzivní zpravodajství z posledního podniku EP tahačů 2008 ve španělské Jaramě.
04.10.2008, 17:04.53 Řekli po pohárovém závodě David Vršecký: "Po startu jsem dostal od Belloca několik ran. Pak už jsem si hlídal před sebou jedoucí trio a počítal kola. Neměl jsem příliš velkou radost ze druhého startu, nesl s sebou totiž jisté riziko. Zítra potřebuji k zisku titulu čtrnáct bodů. Pevně věřím, že to vyjde." Markus Bösiger: "Šance k titulu vedeou pouze přes případné Davidovy technické potíže. K truckracingu to sice patří, nicméně David si titul zaslouží. Do zítřejšího závodu pojedu s tím, že se hezky svezu. A pak se uvidí."

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 16:49.51 David Vršecký vede před posledním dnem šampionátu o sedmnác bodů před Markusem Bösigerem. K zisku prvního titulu, na který čeká český truckracing dvanáct let mu stačí v zítřejším závodě vybojovat čtrnáct z maximálního možného počtu třiceti bodu.

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 16:47.05 Pohárový závod: Markus Bösiger dojel třetí, David Vršecký čtvrtý! Buggyra tak slaví v individuálním šampionátu double, třetí Albacete ztrácí na Bösigera 31 bodů. Vyhrál Albacete před Vršeckým!

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 14:51.29 Řekli po kvalifikaci David Vršecký: "Jsem o bod blíže titulu, takže spokojenost. Jochen Hahn byl sice evidentně pomalejší, z depa jsem ale dostal příkaz neriskovat střet." Markus Bösiger: "David jel bez chyby a neposkytnul mi sebemenší prostor k předjetí. V pohárovém závodě udělám vše pro uhájení titulu vicemistra. Pak se uvidí."

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 14:26.12 Týmový manažer Jan Kalivoda po dojezdu kvalifikace, po kterém je 100% jisté, že Buggyra získá po Poháru konstruktérů rovněž individuální titul: "Jsme velmi spokojeni. Je nesporné, že po éře Mercedesu a MAN přišla éra Buggyry. Boj o titul je zcela v režii obou jezdců."

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 14:23.16 Antonio Albacete ztrácí na druhého Markuse Bösigera po kvalifikaci 39 bodů.

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 14:18.08 Mario Kress po kvalifikaci: "David podal vynikající taktický výkon. Přestože byli Albacete s Hahnem evidentně pomalejší, nenechal se vtáhnout do riskatního souboje hrozícího kolizí. Markus odvedl profesionálí výkon."

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 14:10.29 Kvalifikace: David Vršecký skončil po taktickém výkonu třetí, Markus Bösiger dojel na čtvrtém místě. Zvítězil Albacete před Hahnem. David zvýšil svůj náskok v čele šampionátu na 19 bodů.

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 12:37.16 Oprava výsledků měřeného tréninku Pořadatelé rozhodli o tom, že poslední tři minuty z původně předčasně ukončeného měřeného tréninku musí být odjety. V posledním kole se David dostal před Markuse a do kvalifikace odstartuje ze třetího místa. Konečné výsledky měřeného tréninku: Hahn, Albacete, Vršecký, Bösiger!

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 12:28.09 Řekli po měřeném tréninku Markus: "Vzhledem k přeplněnosti okruhu pomalými jezdci nebylo možno zajet přes veškerou snahu rychlejší čas. Obávám se, že kvalifikace a pohárový závod nabídnou spíše loterii, než plnohodnotný závod." David: "Souhlasím s Markusem. Od roku 1998 se mi nestalo, že bych byl v průběhu měřeného tréninku na konci druhé desítky. Se čtvrtým nejrychlejším časem jsem nakonec vzhledem ke třetímu místu Markuse spokojen."

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 12:10.11 Měřený trénink: Truckovou loterii, který se zúčastnil rekordní počet 34 vozů zvládl nejlépe Hahn před Albacetem (oba MAN). Bösiger zajel třetí nejrychlejší čas, Vršecký skončil po rozpačitém úvodu čtvrtý!

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 11:39.23 Přestože vedoucí muž průběžného pořadí EP tahačů David Vršecký bojuje s bolestmi zad, před zahájením měřeného tréninku zůstává optimistou. "Ve volných trénicích fungovala auto skvěle, máme s Markusem na to odstartovat z první řady," řekl David těsně před startem tréninkové dvacetiminutovky.

--------------------------------------------------------------------------------

04.10.2008, 10:36.31 K boji připraveni! Přestože se truť tepoměru přehoupla stěží přes pět stupňů Celsia, jsou oba jezdci týmu Buggyra International Racing System před soubojem o titul nažhaveni! "I když mé výsledky v Jaramě nebyly doposud nejlepší, cítím letos vynikající formu a snad jsem si v Le Mans vybral svou porci smůly s technikou. Věřím v titul," řekl ráno David Vršecký. "David jezdí letos skvěle, to ale rozhodně neznamená, že bych souboj o titul vzdával," odpověděl Bösiger.



 
 
Fotogalerie:   České Buggyry úspěšné i v Zolderu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose