www.car.cz
 

FIA GT 2008 v Nogaru : Tomáš Enge se zcela novým „Astonem“ - ostrý test !!
     6.10.2008 15:41 - tisková zpráva


Zatímco ostatní bojovali dnes v Nogaru o co nejlepší umístění - vždyť šlo o závod šampionátu FIA Grand Turismo - Tomáš Enge se svým kolegou Stefanem Mückem měli jiný úkol. V barvách továrního týmu Aston Martin Racing testovali v ostrých podmínkách nový model stáje, V8 Vantage GT2.

Jezdci se průběžně zrychlovali a společně s techniky postupně odhalovali rezervy elegantního stroje. Výsledné dvacáté místo absolutně nebylo podstatné. I proto, že vůz byl nasazen ve třídě G2, čili bez mezinárodní homologace FIA.

Tomáš Enge: „Naše nasazení do závodu, které bylo i premiérou vozu Aston Martin V8 Vantage GT2 v sérii FIA GT, mělo posloužit jen jako ostré testování. Týmu ani nám se Stefanem Mückem nešlo o výsledek. A jsem rád, že se nám náš záměr vydařil.

Od prvního tréninku po závod jsme průběžně zrychlovali a zároveň přicházeli na rezervy auta. Nejprve jsme na nejrychlejšího ztráceli tři vteřiny a v závodě to bylo již jen něco přes vteřinu. Neměli jsme jediný větší technický problém a udělali slušný pokrok ve vývoji vozu, takže jsme spokojeni.“
www.tomas-enge.com

Výsledky z Nogara ZDE

Tomáš Enge a jeho „podzimní závodnické turné“ v datech
04-05/10/08 – FIA GT Nogaro, Aston Martin Racing, Aston Martin V8 Vantage, kolega Stefan Mücke
10-11/10/08 – BF Goodrich Langstrecken Meisterschaft, Aston Martin Racing, Aston Martin V8, kolega Robert Lechner
18-19/10/08 - FIA GT Zolder, Aston Martin Racing, Aston Martin V8 Vantage, kolega Stefan Mücke
23-24/10/08 – MMČR Divize 4, Epilog, Brno, Mercedes AMG DTM C-Klasse, kolegové Stefan Mücke, Antonín Charouz…

BPA


 
 
Fotogalerie:   Testy Tomáše Engeho s novým továrním Astonem v Nogaru 2008, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose