www.car.cz
 

David Vršecký - po dvanácti letech mistrem truckerské Evropy opět Čech.
     8.10.2008 21:39 - tisková zpráva


4 důvody, proč David Vršecký!

Přestože od konce truckového šampionátu uplynuly pouhé dva dny a na jakékoli podrobné analýzy je proto brzo, lze již dnes vyjmenovat několik faktorů, které sehrály rozhodující roli v bojích o truckový trůn. Na ten usedl po dlouhých dvanácti letech opět český jezdec David Vršecký!

1. Psychická odolnost a sebevědomí!
Přestože loňské dění v Jaramě v praxi prokázalo, že v truckracingu je možné takřka všechno, netajil se David před posledním závodem sezóny tím, že jeho jediným cílem je zisk titulu. A tomu podřídil v Jaramě veškeré své konání. Způsob, kterým vyřešil problémy z první poloviny sobotního měřeného tréninku, kdy se nikoli svou vlastní vinou potácel na konci druhé desítky byl obdivuhodný a zaslouží obdiv.

2. Stálost formy
Pouze ve dvou z celkového počtu 18 pohárových závodů nedojel David mezi triem nejrychlejších jezdců, díky čemuž vybojoval stejně jako loni Markus Bösiger svůj titul systémem start-cíl. Přitom na Vršeckého absenci na stupních vítězů se v jednom případě podepsala nevybíravý atak soupeře za hranicemi pravidel (Albacete), ve druhém pak taktika (Jarama).

3. Špičková technika!
Nemalá část vítězné trofeje náleží závodním inženýrům s mechanikům. Na rozdíl od předchozích sezón David dokončil jako vůbec jediný jezdec celého startovního pole všechny bodované jízdy. Technika letos "haprovala" pouze v Le Mans. Vršecký však i přes problémy s turbodmychadlem a spojkovým ložiskem dojel v obou pohárových závodech na třetím místě!

4. Martin Koloc
Přestože se zakladatel týmu pohybuje již od sezóny 2004 mimo truckových sfér do chodu Buggyry prakticky nezasahuje, jeho podíl na Vršeckého titulu je nezpochybnitelný. Jak prozíravé se dnes jeví Kolocovo rozhodnutí z počátku roku 1999 stáhnout Vršeckého po první nevydařené sezóně ze závodů, svěřit mu roli testovacího jezdce a poskytnou čas na lidské a jezdecké vyzrání. V roce 2002 se do šampionátu vrátil "nový" Vršecký, který pod Kolocovým vedením rostl vedle Gerda Körbera závod od závodu. Až se nakonec vyrovnal svému učiteli.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra má opět titul, finálová Jarama 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose