www.car.cz
 

Na německém Oscherslebenu se sejdou i závodníci z Octávia cupu
     9.10.2008 11:24 - tisková zpráva


Pohároví jezdci budou startovat na okruhu Oschersleben
Volného podniku se účastní dvě třetiny stálých účastníků, chybět bude letošní vítěz


Přestože letošní dvanáctý ročník Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu byl již v polovině září po deseti závodech odmávnutý šachovnicovou vlajkou, účastníci prestižního seriálu absolvují letos ještě jeden okruhový podnik. Jezdci s pohárovými Octaviemi budou startovat tento víkend 10. – 12. října na německé dráze Oschersleben ve volných závodech Vekra – Octavia Cup, které jsou součástí mezinárodních závodů Int. ADAC Börde-Preis.

O uspořádání závodů na známém a divácky velice oblíbeném 3,696 km dlouhém němec-kém okruhu se postaral Petr Fulín, jeden z jezdců bojujících v letošním pohárovém seriálu do po-sledních zatáček o celkové prvenství. "Většina soupeřů v průběhu sezóny vyslovila přání zkusit absolvovat zase závody v zahraničí, aby se nestartovalo stále jen na dvou domácích tratích v Mostě a Brně.

Tak jsme se to pokusili zařídit. Volba padla na Oschersleben, kde byla možnost zařadit závody pohárových Octavií do programu tohoto víkendu a to také s ohledem na popularitu českého pohárového seriálu u německých fanoušků," vysvětlil Fulín a poznamenal, že jeho sa-motného těší, že se podařilo pro pohárové Octavie zajistit závody na dráze, na které startuje prestižní šampionát DTM nebo mistrovství světa FIA GT. "Okruh je blízko, dobře přístupný, je mo-derní, jezdecky zajímavý a má velmi dobré zázemí," dodal Petr Fulín.

Závody pohárových Octavií se na Oscherslebenu budou konat poprvé. Premiérově budou jezdci startovat také v nepohárovém podniku v zahraničí. V uplynulých dvanácti sezónách se v rámci oficiální pohárové série soupeřilo v zahraničí na rakouském A1-Ringu a v chorvatské Rijece.

Start ve volném podniku nezařazeném do pohárového programu přislíbily více než dvě tře-tiny stálých účastníků Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Vedle Petra Fulína se již dlouho před termínem zapsali do startovní listiny Ivan Vršínský, Laura Hájková, David Skalický, Radek Bareš, Chorvat Tiki Ivoševič a také vítěz závěrečného pohárového souboje v letošní sezóně Jiří Jupa. V posledních dnech se seznam jezdců rozrostl mimo jiné o Poláka Michala Slomiana a Mila-ny Martínka a Vaňkáta.

Chybět nebude v závodech ani jméno Tomáše Kučery, i když v tomto pří-padě se jedná o shodu jmen a místo stálého pohárového účastníka se premiérové v pohárovém poli jezdců objeví jeho jmenovec. Dalším debutantem s pohárovou Octavií bude na německém okruhu David Karbus.

Z borců bojujících ve dvanáctém ročníku prestižního poháru o příčky nejvyšší nebudou na Oscherslebenu startovat letošní vítěz Michael Vorba a také Jan Dostál, protože oba se účastní Setkání mistrů na klasickém ostravském silničním okruhu a svůj start zde potvrdili již předem.

Absenci na Oscherslebenu bude mít ještě pracovně zaneprázdněný Václav Brejla. Start na němec-kém okruhu lákal rovněž Františka Doška, ale zkušený jezdec musel svoji účast ze zdravotních důvodů odvolat. "Jsem pět týdnů po operaci ramene a bohužel ještě ne zcela fit natolik, abych si mohl dovolit absolvovat závody. Chtěl jsem to zkusit, ale nešlo by to," říkal zklamaně Došek.

V závodech na okruhu, který je jezdcům s pohárovými Octaviemi dosud málo známý, jsou papírovými favority Petr Fulín, Jiří Jupa a Ivan Vršínský. "Už jsem si okruh lehce osahal letos na jaře, když jsem se zde účastnil malého testování. Je to hodně technická trať a svým charakterem i zázemím se mě moc líbí. Blíže dráhu ovšem poznám až teď a nebudu tajit, že se na závody hodně těším. Jsem rád, že máme možnost závodit zase na jiném okruhu," uvedl Vršínský.

Průběh volných závodů pohárových Octavií je na okruhu Oschersleben shodný s ostatními závody v průběhu sezóny. V pátek je na programu volný trénink, v sobotu pak od 8.35 hodin kvalifikace a v 15.45 startuje první závod. Druhé klání se koná v neděli od 8.50 hodin.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Testy Tomáše Engeho s novým továrním Astonem v Nogaru 2008, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose