www.car.cz
 

Bronz ve třídě pro Milana Kneifela se Sněhurkou v Jeseníkách
     11.10.2008 08:13 - tisková zpráva


Klouzání Milana Kneifela v Jeseníkách

Předposlední podnik MČR ve sprintrally si nemohla nechat ujít posádka Pegas Rally Teamu Milan Kneifel – Radim Strnad. Dvojice usedla opět do Peugeotu 206 S1600, jenž je pracovně nazýván “Sněhurka“. Ač byla tato ani ne rok stará kráska po havárii Martina Vlčka v Pačejově nemocná, v dílnách kladenské firmy V-Group ji stihli mechanici vyléčit tak, aby byla v okolí Šternberka schopna podávat ty nejlepší výkony.

„Předpověď počasí na víkend jasně říkala, že na Moravě pršet nemá. V pátek to však vypadalo jinak, ale mokré Matadory, kterými disponovali naši soupeři nebylo možné sehnat,“ říká Milan Kneifel. Zvolené intermedia nebyly ideální, protože se na trati objevilo velké množství bláta a nečistot po prvních vozech, které “řezaly“ zatáčky. I přes nevhodné obutí z toho v cíli první sekce bylo 17. místo absolutně, 4. ve skupině A a stejné umístění ve třídě A6.

Před druhou rundou rychlostních zkoušek v podhůří Jeseníků bylo v servise doladěno nastavení vozu a očekávalo se zlepšení jízdních vlastností. Za stále vytrvalejšího deště byla trať stále náročnější. V celkovém umístění se posádka Pegas Rally Teamu posunula oproti první sekci o dvě příčky výše a ve třídě A6 to stále dávalo čtvrté místo. Do dalšího průběhu soutěže promluvila opět matka příroda, která tratě ve třetí sekci lehce vysušila a ty byly jen vlhké, což se pod tradičním modrým stanem v servisní zóně očekávalo a přišlo na řadu přezouvání na slicky.

„Obutí bylo už lepší, problémy jsme měli jen na místech, kde bylo hodně vytahaného bláta, ale to asi všichni. V závěrečné části nás neustále znervózňovala varovná kontrolka, která označovala vysokou teplotu oleje a na klidu nám nepřidaly ani problémy se řazením, které začali na předposlením měřeném úseku. Díky těmto problémům jsme museli poslední test “jenom projet“. Naštěstí auto vydrželo až do cíle,“ objasnil situaci na trati Milan Kneifel.

Cílovou rampou projela posádka bílo-modro-zeleného vozu na třetí příčce ve třídě, což jim otevřelo šanci na získání bronzového stupínku i v celém šampionátu sprintů. „Po krásné a velmi náročné soutěži, jakou bezesporu Rally Jeseníky byla, už pomalu začínáme soustředit veškeré síly k následujícímu podniku ve Vsetíně, kde budeme urputně bojovat o dobrý výsledek a o třetí místo mezi A6-kami.

Do Vsetína to nemáme daleko a proto doufáme, že nás přijede podpořit i velké množství našich fanoušků, jak tomu bylo v letošní sezoně až doposud,“ zve Milan Kneifel všechny příznivce k poslednímu závodu letošního sprintového mistrovství.

Bližší informace k posádce i soutěžnímu vozu či fotky nebo videa naleznete na oficiálních stránkách Pegas Rally Teamu na adrese http://www.rally.spurtzlin.com .

Tisková zpráva
Autor: Dominik Čevela

 

PR

foto : Jirka Mls

(http://ammiga.phorum.cz/)



 
 
Fotogalerie:   AZ pneu Rallye Jeseníky 2008, několik karambolů na RZ6, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose